Så bygger du en blogg som syns i Google & tjänar pengar

Financial bar chart showing gray bars and red arrowHej idag tänkte jag bjuda på ett exempel på hur man bygger en blogg med rätt förutsättningar för att synas i Google och tjäna pengar. Jag kommer inte gå in på det administrativa kring sajten eftersom det finns i vår kom igång med din blogg guide utan mer hur du tänker och fyller bloggen. Häng med!

Steg 1 – Skapa en huvudmeny

Steg ett är att skapa en huvudmeny med viktiga nyckelord. Idag kommer exemplet att handla om tändare så vi går till menyer och skapar ”falska” menyer genom att lägga in # som länk och ange nyckelord. Så här skulle jag valt mina ord: Tändare (startsida) , billiga tändare, zippo tändare, beställ tändare, Tändarens historia, Om oss, Kontakta oss.

Varför? Ju för jag vill att folk ska hitta min sida när dom googlar efter dessa ord och jag vill skapa en blogg med relevans kring tändare så att Google tycker att min blogg är användbar för den som Googlar ordet tändare.

Steg 2 – Skapa sidor till nyckelorden

När du har skapat dom ”falska” meny länkarna är det dags att göra dom äkta. Klicka på Sidor och Skapa Ny. Skapa nu en sida med rubriken Billiga tändare och fyll den med information någon kan tänkas behöva om han eller hon är på jakt efter en billig tändare. Struktuera sidan snygg, gör den lättläst och lägg till en snygg bild. Gör nu samma sak med Zippo tändare, beställ tändare och alla andra sidor.

Varför? Varje sida ska ha information om det nyckelordet den vill kunna synas i Google med. Sidan Zippo tändare handlar tex om Zippo så när någpn googlar detta ordet eller liknande har den stora chanser att synas där och fånga sökarens uppmärksamhet. Se till att ändra dina ”falska” meny länkar från # till artiklarnas riktiga url.

Steg 3 – Blogga om tändare

Steg tre blir att göra sidan ännu mer relevant samt visa för google att sidan uppdateras regelbundet. Denna uppgift klarar du av genom att börja blogg på din blogg via ”inlägg”. Se till att varje inlägg handlar om tändare. Du kan tex skriva om häftiga magi tricks som gjorts med tändare, unika tändare , roliga tändare eller i princip om vad som helst som har med tändare att göra så länge varje artikel har fokus på en sak i taget.

Steg 4 – Implentera Google Adsense

Steg 4 går ut på att placera Google Adsense annonser smart på din sida. Tänk på att du inte kan ha mer än 4 google adsense annonser per sida så utnyttja dom väl så att sidan ser snygg ut. Google Adsense kommer att vissa relevanta annonser för din sida som för det mesta har med tändare och liknande att göra och när dina besökare klickar på dessa länkar så tjänar du pengar.

Steg 5 – Skaffa lite inlänkar

Bloggar du hos oss på pro24.se så kommer du automatiskt att få inlänkar och kanske även besökare via Nya Inlägg listan om du blogga regelbundet. Men se till att skaffa lite extra länk kraft för att ha större chanser att nå toppen i Google. Gå igenom vår seo lista och lägg till din blogg hos så många sajter du kan men lägg bara till sidan hos 5 andra sajter om dagen för att inte riskera att bli svartlistad av Google. Läs gärna också vår artikel få besökare till din blogg redan från dag 1.

Så där har du det gott folk! Så enkelt bygger man en blogg som genererar pengar hos oss på pro24.se.

Lycka till!