Små tips för en bättre privatekonomi

Det är viktigt att ha koll på sin egen privatekonomi. Genom att vara medveten om vilka utgifter och inkomster man har så är det enklare att hålla sin ekonomi vid god hälsa. Det blir då även lättare att se till att ha pengar undanlagda för plötsligt uppkomna utgifter som man vanligtvis inte har.

Om man har en god ekonomi så är det även enklare att kunna få ett lån om det behovet skulle uppstå. Ens ekonomi bör ses över ofta, speciellt om man till exempel blir sambo och skaffar gemensam ekonom.

Tänk på detta för hälsosam privatekonomi

Följ en budget

Ett bra tips för att vara medveten om sin ekonomi är att göra en budget. Då ser man vart ens intjänade pengar går och hur mycket pengar man har över att röra sig med när alla de obligatoriska kostnaderna är betalda.

Att ta hand om sin ekonomi behöver inte vara så svårt och krångligt som det kan upplevas som. Om man har svårt att göra en budget på egen hand så finns det hjälp att få. Man kan bland annat boka ett besök hos sin bank för att få personlig rådgivning av en banktjänsteman.

Jämför avtal

Ett annat tips som är bra är att jämföra kostnaderna för de obligatoriska avgifterna som man har. Elavtal, telefoni, lån och andra kostnader är bra att jämföra. Där kan man ha tur att finna billigare alternativ och därmed sänka sina månadskostnader med mycket pengar.

Undvik onödiga utgifter

Motsatsen till de obligatoriska utgifterna är de onödiga utgifterna. Till onödiga utgifter bör bland annat tidningsprenumerationer, en kaffe på stan och lunch ute räknas. Dessa onödiga kostnader riskerar ofta att skena iväg och utgöra en alldeles för stor del av ens utgifter- trots att man knappt reflekterar över dem. Kartlägg vilka onödiga utgifter som finns i vardagen och försök eliminera dem. En lunch ute kan till exempel bytas ut mot en hemlagad matlåda.

Sätt upp ett sparande

Något som är viktigt är att sätta upp ett sparande. Man kan spara på ett sparkonto, i fonder eller i aktier. Oavsett vilken metod man väljer är ett sparande viktigt. Man kan spara till allt från sina barns framtid till plötsligt uppkomna utgifter som man inte kunnat förutse. Genom att spara en liten summa varje månad så kommer man få en ekonomisk stabilitet, vilket även minskar på ens inre stress.

Ta ett lån

Om man ej har sparade pengar för en plötsligt uppkommen utgift eller om man är intresserad av att göra ett större köp, kanske en båt eller en semesterresa, så finns möjligheten att ta ett lån. Beroende på vad man ska göra med sitt lån så finns det olika lån att ta.

  • De lån som finns är bland annat:
  • Snabblån – lån där man snabbt får in pengar på sitt konto
  • Privatlån – för högre lånebelopp utan säkerhet
  • Kreditkonto – ta en kredit och använd det som behövs
  • Bolån – stort lån för bostad eller renovering

De olika lånen kommer med en ränta och ibland olika avgifter såsom avi-avgift, årsavgift och uppläggningsavgift. Räntan är dels en nominell ränta och dels en effektiv ränta. Det är den effektiva räntan som avgör vilken totalkostnad man kommer få på sitt lån. Vill du lära dig mer om effektiv ränta så kan du klicka här.

Tips för att ta ett lån

Att ansöka om ett lån är mycket enkelt och smidigt. Ansökan sker via internet på de olika bankernas och kreditgivarnas hemsidor och tar endast ett par minuter. Oftast får man ett preliminärt svar direkt när man sänt in sin ansökan. Det slutgiltiga beskedet kommer sedan efter 30 minuter till 24 timmar på vardagar efter att en handläggare gått igenom ens ansökan.

En kreditupplysning görs ibland hos UC, Upplysningscentralen. Det är extra vanligt hos de stora bankerna. Men det går även att ansöka om lån utan kontroll hos UC. Läs mer om hur man kan låna en mindre summa snabbt utan UC.

För att få en låneansökan godkänd så finns det en del krav man måste uppfylla olika långivare kan ha olika krav, men de vanligaste är följande:

  • Man ska ha fyllt 18 år och vara svensk medborgare
  • Man måste ha ett svenskt bankkonto
  • Man ska ej ha ett skuldkonto hos Kronofogden
  • Man ska klara en kreditupplysning
This entry was posted in Ekonomi.

Detta måste du se och göra i Los Angeles

los-angeles-1584089_1920

Den största staden som är belägen i delstaten Kalifornien i USA, L.A som det förkortas förknippas ofta med kändisar och exklusivitet i stadsdelarna såsom Beverly Hills och Hollywood. Det behagliga klimatet gör att du gärna föredrar att sitta på Santa Monica State Beach tillsammans med tusentals andra och njuta av sol och värme, samt det fina vattnet. Los Angeles är dock staden som kan erbjuda allt om du möjligtvis skulle tröttna på strandlivet.

Shopping i Beverly Hills

I Beverly Hills kan du strosa på den populära gatan Rodeo Drive som är en känd gata där flera filmer och serier spelas in. Här åker många lyxiga bilar förbi och modemedvetna människor. Det är även på denna gata som de dyrare märkeskedjorna ligger såsom Chanel och Dior. Fastän shoppingen här kan vara över samtligas prisklass så är det trevligt att enbart strosa runt och se de pampiga affärerna och bilarna. Du kan också uppleva Beverly Hills genom guidade turer som tar dig runt i området samt visar och berättar om vad som ses.

Santa Monica Beach

santa-monica-pier-1630451_1920

Denna strand är en utav de populäraste i Los Angeles, många turister vill uppleva den just för att den har varit med i många välkända filmer och serier. Men för den som inte är insatt i den världen är det ändå ett perfekt ställe att njuta och sola på, stranden är enorm och det finns plats för mycket människor på samma gång. För den som är intresserad av att testa på surfing finns det flera surfingskolor närliggandes som lär ut surfing. Du kan välja emellan individuella surfinglektioner eller Surfcamp som då är pågående under några veckor. Tillsammans med en instruktör får du sedan grundläggande lära dig att surfa och njuta av vågorna i havet.

Disneyland i Anaheim

Nöjesparken som är en utav de mest besökta i hela världen, den är alltså mycket populär och ett måste att göra i Los Angeles. Grundaren är The Walt Disney Company och nöjesparken bygger givetvis på karaktärer från filmerna. Disneyland erbjuder inte bara en sagovärld utan också hotell, spa, restauranger, affärer, tillställningar och event. Hela konceptet är stort och verkligen värt ett besök för samtliga resenärer.

Warner Bros studio tour

Följ med bakom kulisserna och se platser, kostymer och annat där kända filmer och serier har skapats och spelats in. Här får du en guidad tur en guidad tur i Hollywoods studios i Los Angeles och ta del av exempelvis soffan från serien Vänner samt huset från Gilmore Girls eller Batman-relaterade objekt. I december 2016 lanserades även en Harry Potter-sektion där du kan se rekvisita och kostymer från filmerna. Detta är ett utav alla ställen i Los Angeles som du måste besöka under din vistelse.

Gracias Madre

Denna restaurang är belägen i West Hollywood och har mexikanska influenser i maträtterna. Varför den blivit så populär är på grund av det stora utbudet av god och hälsosam vegansk kost. Restaurangens råvaror är både närproducerade och ekologiska. Veganmat blir både gott och spännande här och det är till en rimlig prisklass. Restaurangen är inte bara populär bland turister och besökare utan även kändisar ska ha setts på restaurangen.

Hollywood Bowl

hollywood-573444_1920

Utomhusscenen finner du i Hollywood och har funnits sedan 1922. Scenen används främst för tillställningar med musik och många välkända artister har framträtt här. Har du införskaffat dig biljetter till detta är det något som verkligen måste upplevas. Det är inte bara musikframträdanden som framförs utan även intervjuer med olika kändisar med mera. På området finns det många möjligheter när det kommer till att äta och dricka, flera restauranger med delikata menyer samt lättare snacks som serveras på din plats.

Walk Of Fame

Längst gatan Hollywood Boulevard finns den 2 kilometers långa sträckan med stenar i konstgjord marmor där varje platta har en röd stjärna. I stjärnorna hedras namn på olika personer samt en symbol som visar vilken bransch personen i fråga varit verksam i och hedrats för. De olika branscherna är film, TV, musik, Radio och teater. I november 2016 fanns det totalt 2594 stycken stjärnor och flera kända svenskar har hedrats bland annat Ingrid Bergman, Greta Garbo och Signe Hasso.

Malibu

Det är givet att dra en roadtrip USA till Malibu, staden ligger cirka 20 minuters bilfärd från Los Angeles centrum. Malibu erbjuder mängder med olika stränder, de populäraste är Zuma Beach och El Matador State Beach men det finns också flera stränder som är mer avskilda.

Denna listan hade kunnat fortsätta i en evighet – men vi hoppas att detta ska ge dig lite inspiration inför din resor till USA. Los Angeles är en enorm stad med ett fantastiskt utbud av upplevelser och äventyr.

This entry was posted in Resa.

Läckra outfits att ha på sig på Valentindagen

dress-864107_1920

Vare sig du har ett förhållande eller inte är Valentindagen ett perfekt tillfälle att klä sig lite extra snyggt och gärna med något som kan associeras med denna speciella dag. Varför firar vi alla hjärtans dag? I Sverige började vi fira Valentindagen först på 50-talet men det är en gammal tradition som man i en del länder har firat ända sedan medeltiden. Valentin led den så kallade martyrdöden i Rom 14 februari i mitten på 200-talet. Det brott som ha gjort sig skyldig till var att ha viga unga par, något som gick emot vad kejsaren tillät. Innan han skulle avrättas skrev Valentin ett avskedsbrev till sin käraste och signerade det ”din Valentin”. Först Valentinkortet var skickat. Det blev med tiden en tradition att skicka brev eller ett Valentinkort 14 februari och sedan utvecklades det till en symbol för omtanke och kärlek.

Du behöver inte ha ett förhållande för att fira dagen utan du kan även uppmärksamma vänner som du tycker om, dina barn eller dina arbetskamrater. En liten blomma eller ett Valentinkort visar att du bryr dig om den som får det. Klä upp dig och umgås med dem du tycker om.

Rött är kärlekens färg

På Valentindagen väljer många att klä sig i rött som anses vara kärlekens färg. Andra väljer att endast ha några accessoarer i kärlekens färg eller något med hjärtan, eftersom det också associeras med kärlek.

Eftersom det ligger en speciell stämning denna dag känns det kul att klä sig lite snyggare än vanligt vare sig det är på jobbet eller om du ska gå ut och äta med din käraste. Med till exempel en snygg Filippa K klänning kan du känna dig kvinnlig och om du väljer en svart klänning kan du istället kombinera den med en röd scarf eller varför inte ett halsband med antingen röda pärlor eller ett stort hjärta i silver.

För dig som helst använder jeans kan en Filippa K blus göra outfiten mer festlig och kvinnlig. Märket är känt för sin smakfulla design, och tillsammans med tygernas höga kvalitet och vackra fall gör det att du känner dig snygg och attraktiv samtidigt som kläderna är sköna att använda. Du hittar ett flertal plagg från märket online.

Du kan även köpa kläder från Odd Molly online och här hittar du både koftor och tröjor i härliga mönster. Odd Molly är kända för att designa kläder för tjejer och kvinnor som gärna går sin egen väg, som vill sticka ut lite och inte vara som alla andra. Mixa gärna en outfit genom att ha jeans eller svarta byxor som nederdel och som överdel väljer du en snygg blus i ett läckert mönster som har lite rött i sig för att förstärka känslan av alla hjärtans dag.

En röd tröja tillsammans med en kjol eller ett par jeans är en enkel outfit som alltid är användbar. Hos Day Berger et Mikkelsen kan du hitta flera olika modeller av tröjor i både rött och mot det rosa hållet. Deras kläder är unika och du hittar en blandning av både klassiskt, modernt och bohemiskt i deras kollektioner. Deras ytterplagg är också mycket snygga, och blir lite som pricken över i:et.

Lite extra festligt klädd med klänning

Många kvinnor känner sig ofta lite mer festligt klädda när de bär klänning. Kanske vill du hitta de senaste klänningarna online för att ha på dig på alla hjärtans dag. Om du inte redan har ”den lilla svarta” i garderoben kan det vara ett tillfälle att investera i en sådan. Det är verkligen ett måste att ha en sådan. Den passar för många tillfällen och du kan självklart kombinera den med en färgglad kofta eller en enkel sjal. Du kan även bära den helt enkelt som den är med endast några stilrena smycken till. Vissa modeller av ”den lilla svarta” passar även att använda till ett par tights för en helt annan stil. Om du vågar eller vill känna dig lite extra denna dag kan du slå till med en djurmönstrad klänning. I dag används klänningar både till vardags och fest. Maxiklänningar är dock vanligare att man använder vid tillfällen som bröllop och liknande.

Kläder online dam

Fördelen med att köpa kläder online är att du i lugn och sitter hemma och går igenom sortimentet. Du slipper trängas med andra och det är lättare att planera köpet utan att du spontant köper något som du egentligen inte vill ha. Ett tips för att köpa online är bland annat att du tar en titt på informationen om det plagg du är intresserad av. Här kan du läsa om det har normal eller liten passform, tvättinstruktioner och vilket material plagget är gjort av. Det brukar aldrig vara några problem med att returnera plagget om det inte motsvarar dina förväntningar eller om du valde fel storlek.

Sprid kärlek och omtanke

Självklart ska man alltid vara omtänksam mot sina medmänniskor men den 14 februari ligger det en speciell stämning i luften. Då känns det också kul att ha ansträngt sig lite extra för att klä sig snyggt i en outfit som passar just denna dag.

This entry was posted in Mode.

Tips och råd om hur du kan utvecklas som mountainbiker

Det finns många sätt att njuta av djur och natur men ett utav dem bästa sätten att få uppleva allt är att köpa cykel och ge sig ut på en tur. Om du dessutom gillar att få ett träningspass utav cykelturen kan du testa dig på sporten mountainbiking. Mountainbiking innebär att man cyklar i terräng med en så kallad mountainbike eller terrängcykel. Det finns olika sorters cyklar tillgängliga på marknaden beroende på hur ofta och hur van du är vid att cykla i terräng. Här nedan går vi igenom olika sorter mountainbike cyklar samt tips och trix på hur du kan utvecklas och blir bättre på att cykla i terräng.

Olika sorters mountainbikes

Att skaffa en cykel som passar dig och dina behov och som du känner att du vill ut och cykla med. Det kan vara ett stort steg att köpa en mtb cykel men det är värt investeringen om du vill ge dig ut i naturen ofta. Ibland kan du ha tur och hitta en mountainbike rea i en cykelaffär nära dig. På så sätt kan du gå in, testa att sitta på cykeln och eventuellt ta en provrunda i affären. Det finns även ett stort utbud av mtb cyklar på nätet. Där kan du jämföra olika egenskaper, priser och modeller.

Många säger att det är viktigt att du väljer en mtb cykel i rätt storlek. Har du en för stor eller liten cykel kan det påverka hur du utvecklas och det kan vara jobbigt för kroppen om du sitter i fel ställning. Det finns många cyklar att välja mellan, MTB hardtrail-cyklar är en av dem. En hardtrail mountainbike kan användas till många olika aktiviteter och terränger då den är en utav de mest allsidiga cyklarna på marknaden. Det betyder att du inte behöver ge dig ut på äventyr upp i bergen utan kan ta dig en cykeltur runt omkring grannskapet eller kanske en sväng till affären. På så sätt får du mycket cykel för pengarna. MTB hardtrail-cyklar är en utav de sju bästa mountainbike-cyklarna på marknaden idag.

Tips och råd

Det kan vara svårt att veta hur du kan utveckla dina färdigheter och bli bättre på att cykla i terräng. Man måste ta hänsyn till många saker som till exempel grusiga vägar, stora stenar, trädrötter som sticker upp och gropar. Dessutom ändras terrängen beroende på vädret. Är det sol kan terrängen vara torr och lätt att cykla på men om det regnar kan det vara lerigt och halt. Innan du ger dig ut på cykeln är det bra att packa ner bra-att-ha grejer. Ha med en cykelpump och reservdelar till dina hjul, det kan hända att olyckan är framme och du får hål i slangen eller dylikt. Då är det skönt att kunna fixa det direkt och slippa bära eller leda cykeln hem. Dessutom är det bra om du har med dig dricka och snacks om du ska ge dig ut i terrängen. Energin kan tryta efter alla nedför- och uppförsbackar och man kan lättare tappa fokus. Risken finns att man inte är lika uppmärksam på cykeln.

Väl ute i terrängen rekommenderas det att ha bakåtvikt istället för framvikt på din mtb, just för att du inte ska tippa över styret. Försök att inte vara rädd för att ramla då i stort sett alla mountainbikers har ramlat av cykeln någon gång. Det är en del av spänningen i sporten då man ständigt vill utvecklas och testa sina gränser.

Att ha pedalerna på samma nivå på bägge sidor är rekommenderat om du cyklar i nedförsbacke eller på jämn mark. På så sätt kan du undvika att fastna med ena pedalen i rötter, stenar och annat som finns ute i naturen. Många tipsar om att stå upp och inte använda sadeln särskilt ofta, med lätt böjda knän och armbågar. Då absorberas guppen och hålorna bättre och det är inte lika ansträngande för kroppen. Om det är tuffare terräng kan du ställa dig upp med pedalerna på samma nivå, böja knäna och armbågarna djupt och ha ryggen nästan raklång med marken. Det gör dig redo om något skulle hända.

För att sammanfatta vad erfarna mountainbikers rekommenderar så är det viktigt att ha rätt position beroende på hur svår terrängen är. Ha pedalerna i samma läge för att minimera risken att fastna eller stöta i något. Skaffa en cykel som passar till din kroppsbyggnad, kanske en MTB hardtrail som är en mångsidig cykel och var inte rädd för att testa dina gränser, det gör cyklingen roligare.

Förklaringarna bakom strumpbyxornas popularitet

strumpbyxornas (1)

Strumpbyxorna är en älskad och hatad vän. Vi har alla haft strumpbyxor med dålig passform som knölar sig och glider än hit, än dit. Strumpor av dålig kvalitet tenderar att åka ner på benet så att du helt plötsligt har för mycket tyg vid ankeln medan strumporna sitter tajt över låren För små strumpbyxor kan vara problematiska att få upp i grenen, vilket kan vara mycket obehagligt och dessutom synas under en kortare klänning eller kjol. Problem av det här slaget har länge gett nylonstrumpor ett dåligt rykte, och många är de kvinnor som helt gett upp hoppet om att hitta bra strumpbyxor. Därför väljer de byxor eller barbent under klänningen, vilket naturligtvis endast fungerar sommartid hos oss här i Norden.

Forma benen med rätt strumpor

Rätt passform och storlek är alltså a och o när det kommer till strumpbyxor, knästrumpor och stay-ups. Många av dagens nylonstrumpor har också funktionen av stödstrumpor, vilket gör att strumporna inte bara formar benen utan även hjälper till att motverka risken för blodpropp under till exempel långa flygresor. Även gravida kvinnor, eller de som står och går mycket i sitt arbete, kan föredra strumpor som håller in och hjälper till att öka blodtrycket samtidigt som de gör att benen ser slanka och snygga ut under kjolen. Dagens moderna strumpor har många gånger möjlighet att lyfta upp och hålla in olika delar av kroppen som mage, rumpa och lår, vilket kan hjälpa till att skapa en slankare siluett och dra fokus till benen.

Nylonstrumpor av det mer exklusiva slaget har under de senaste åren blivit att likna vid underkläder med sitt silkiga material och känsla av lyx. Strumpbyxor behöver inte längre vara något som bara skyddar mot kalla vindar under en kort klänning, utan nylonstrumpor och strumpor av silke kan vara något lyxigt i precis samma klass som lyxiga underkläder. Att veta att man är fin närmast kroppen ger en känsla som är svår att beskriva och som ofta gör att man rör sig på ett annat sätt, och utstrålar en lyster och ett självförtroende som är svårt att beskriva och hitta någon annanstans. Nylonstrumpor, stay-ups och knästrumpor av ett härligt material är något som varje kvinna bör lägga tid och pengar på då det skapar snygga ben och kan lyfta vilken outfit som helst.

Hitta trendiga knästrumpor och strumpbyxor

Strumpor som slutar precis under knäet kallas av tradition för knästrumpor, medan de nylonstrumpor som räcker upp över knäet och istället slutar mitt på låret går under benämningen stay-ups. Strumpbyxor är den typ av nylonstrumpor som kommer med en gren och som sitter på kroppen som ett par vanliga byxor. Idag finns alla dessa typer av strumpor att hitta både i nylon, silke och grövre material som ylle och olika trikåer. Tack vare kända kvinnor som prinsessan Victoria och prinsessan Katherine i England har strumpbyxorna fått ett uppsving på senaste år. Dessa kvinnor, bland många andra, har setts i både strumpbyxor och knästrumpor av lyxig kvalitet under både klänningar, kjolar och byxor. Prinsessan Katherine har till exempel vid upprepade tillfällen setts med lyxiga nylonstrumpor under byxorna tillsammans med loafers eller en platt ballerinasko, ett knep som är lätt för oss utan större plånbok att lägga till i våra egna garderober.

Trendiga knästrumpor och strumpbyxor behöver inte vara tråkiga i enfärgat beige eller svart. Det finns idag många fina och lyxiga strumpor med mönster längs med benet som gör att uppmärksamheten dras till just benen. Tillsammans med en stilren outfit i övrigt, som till exempel en enkel svart klänning, kan ett par mönstrade strumpor vara i blickfånget och göra din uppenbarelse till något utöver det vanliga. De gamla strumpbyxorna från 50- och 60-talet hade ofta en söm bak på benet som gick längs med vaden från foten och vidare upp mot rumpan. Idag har en sådan söm spelat ut sin roll då det finns moderna sätt att sy strumpor på som inte längre kräver en synlig söm. Men idén med en söm som ringlar sig upp längs benet finns kvar, och idag har många strumpor ett liknande streck ditmålat utan att sömmen i sig finns därunder. Detta och liknande mönster som ringlar sig uppför benet drar uppmärksamhet till benen.

Det är egentligen inte så konstigt att dessa produkter har kommit tillbaka som modetrend under de senaste åren, eftersom strumpor av den här typen har en förmåga att forma och släta ut benen. På samma sätt som make-up kan användas för att forma och ta fram det bästa i ditt ansikte kan lyxiga strumpor användas för att forma benen och dra blickarna till sig. Du gör helt rätt i att investera både tid och pengar i ett par lyxiga strumpor med rätt passform, något som kommer lyfta varje outfit året om.

Att köpa smartphone – vilka krav har du?

En smartphone med de optimala funktionerna och prestanda kan vara en investering att tänka efter före, och sedan sondera terrängen nogsamt. I takt med utvecklingen blir mobiltelefonen var persons mest använda pryl. Och därmed kanske den viktigaste vad utformning, känsla och tillfredsställelse beträffar.

Själva användningen är således en prioritet, en annan bör vara servicemöjligheterna eftersom det alltid kan uppstå problem även om önskemålet inte är sådant. I dagens kommunikationsmöjligheter går det utmärkt att köpa mobiltelefon på nätet. Därefter men inte minst står valet av nätoperatör. Där finns en hel del kriterier att kolla upp, såsom täckning, surfpriser kontra telefonerande och den kundservice som operatören erbjuder.

Storlekens betydelse

Storlekar på skärmen från smartphones med 3,5 tumsskärm upp till 4, 4,3 och numer även 5 tum, vilka benämns ”phablets” har diskuterats flitigt. Vilken man väljer har med användare och användningsområde att göra. En större skärm lämpar sig givetvis bättre för foton och film men även i arbete med ordbehandling och kalkylprogram. Därmed kommer programvaran i fokus och i dagsläget är det Apple IOS, Windows Mobile, Google Android och Symbian som dominerar operativsystemet. Det är således denna grund som styr hur telefonens funktioner kan användas. Sedan iPhone stora framryckning har andra telefoner kommit att ta upp konkurrensen vilket är till det bättre ur kundens synvinkel vid köpandet av en bra smartphone.

Inte bara själva telefonen är av vikt

Själva förbindelsen smarta telefoner emellan har mobiltelefonnät benämnda 2G-, 3G- och 4G-nät förutom wi-fi. Med den modernaste av dem är ZTE Axon 7 är den bästa mobiltelefonen ur flera aspekter. SMS, MMS och videosamtal är de grundläggande funktioner men även kamerans prestanda måste beaktas. En detalj som bör undersökas är batteriets livslängd. Hur länge räcker batteriet, vilket prisläge har ett extra batteri? När man är på resande fot kan det bli förödande att stå utan ström och ingen möjlighet för att ladda det. Påbyggnad i det resonemanget är processorkraft och minneskapacitet. Snabba affärer för affärsmannen exempelvis, kan kräva snabba telefoner. Tänk att missa en bra deal därför att telefonen segade?

10 Romantiska Presenttips För Henne I Jul

christmasgift2

Letar du efter en romantisk present? Julen är en underbar tid där vi umgås med dem som vi gillar och älskar mest av allt. Att hitta en perfekt julklapp till sin flickvän, hustru eller partner är något som är en rolig utmaning.

En romantisk gest

ladieswatches03
Kvinnor älskar romantiska gester och vad är mer romantiskt än en exotisk klocka. En sofistikerad elegant klocka som tjejen i ditt liv kan bära vid alla tillfällen – på arbetet, till vardags eller på fest. Ett armbandsur som påminner henne om julen och dig. Vad klockor säger om dig och din livsstil? En klocka kan verkligen lyft fram en personlig stil. Så leta efter en damklocka som hon kan bära oavsett vilken klädstil som hon har, en unik och individuell present som perfekt kompletterar hennes stil. En klocka som hon kan bära i flera år förutsatt att hon tar hand om den på bästa sätt.

Det finns ett brett utbud av högkvalitativa klockor online, ofta hittar du alla omtalade märken. DKNY (Donna Karan New York) klockor är exempelvis fyllda med både stil och historia medan du finner stilrena danska klockor hos Skagen. På Skagen så designar man klockor med rena linjer och en utsökt enkelhet som gör att dessa dam klockor lätt går att känna igen. Gemensamt för deras klockor är att de har ett tunt klockhus, som gör att kvinnan i ditt liv knappt kommer att känna att hon bär en klocka. Så sök efter eleganta damklockor online för att hitta den perfekta presenten.

Även om ett exotiskt armbandsur dam modell kanske är den mest romantiska gesten så finns det en rad andra saker som du kan göra som hon kommer att älska. Här får du tips på några andra julklappstips som andas romantik och kärlek.

Romantiska julklappstips

anteckningsbok

En anteckningsbok med en vacker penna där hon kan skriva ner sina drömmar, tankar, eller shoppinglista är perfekt. Visserligen går det alldeles utmärkt att använda en app för en gemensam inköpslista men det är kul att skriva i en vacker bok med en riktigt penna. Kanske en anteckningsbok med titeln 100 saker som jag älskar hos dig!

romantiskmiddag
Till tjejen som älskar att laga eller baka, så kan en uppsättning av kastruller eller pajformar uppskattas. Leta efter speciella kastruller i färger som hon gillar för att ge en lite speciell touch och omtanke till den köksinspirerade presenten. Bakformar och pajformar finns i en rad olika intressanta designar. Se fram emot en doftande paj som serveras i en hjärtformad form när du ger henne ett set till jul.

aggring2

Förvandla frukosten till en romantisk start på dagen genom att ge henne en hjärtformad äggring. Med hjälp av en äggring så kan hon forma frukostäggen till hjärtan när hon steker eller pocherar. Ett handtag gör det enkelt att lyfta upp formen från stekpanna utan att bränna sig när de hjärtformade äggen är färdiga. Ringarna kan också användas för att steka pannkakor. Ni kommer båda två att se fram emot lite extra att vakna upp tillsammans på morgonen och göra en hjärtformad frukost tillsammans.

personifierade-muggar
Vinn över hennes hjärta genom att välja en mugg till te eller kaffekopp. Personifierade muggar eller koppar säger något om er relation, och att sippa era favoritdrycker i härliga muggar och koppar sprider lite extra skimmer över vardagen.

photo-351528_1280
Fånga speciella ögonblick i erat gemensamma liv. Ge en liten och behändig kamera som hon kan bära med sig överallt. En kamera som får plats i handväskan och som finns till hands för att föreviga ögonblick i livet. Häftiga funktioner som ändå gör det enklare att ta fantastiska bilder på erat liv tillsammans.

decals4
När den speciella kvinnan i ditt liv vaknar på morgon så är ett fantastiskt om hon kan vila ögonen på något vackert. Peel & Stick vinyl dekaler förvandlar snabbt sovrummet till något extra. Dekalerna finns i en mängd mönster, färger och former, de går att flytta vilket är mycket praktiskt både med tanke på att hon kanske ångrar sig och även för att dekalerna kan användas i ett annat rum när hon har tröttnat på dem.

halsbandet
Att hålla reda på sina accessoarer är inte alltid så lätt. Smarta och kreativa lösningar för hennes smyckesförvaring är säkert uppskattat. Leta efter förvaringssaker där hon snabbt kan kolla igenom sin samling med accessoarer för att hitta det perfekta halsbandet som passar hennes klädsel.

box-1344222_1280
Vinn över hennes hjärta med ett vackert smycke. Varför inte ge ett smycke där baksidan kan graveras med ditt eget meddelande? En underbar kärlekshälsning förpackad i en liten ask.

chokladask
En annan skön och framförallt god personifierad julklapp är en chokladask fylld med läckra chokladbitar som bildar ett romantiskt meddelande. Continue reading →