Tips och råd om hur du kan utvecklas som mountainbiker

Det finns många sätt att njuta av djur och natur men ett utav dem bästa sätten att få uppleva allt är att köpa cykel och ge sig ut på en tur. Om du dessutom gillar att få ett träningspass utav cykelturen kan du testa dig på sporten mountainbiking. Mountainbiking innebär att man cyklar i terräng med en så kallad mountainbike eller terrängcykel. Det finns olika sorters cyklar tillgängliga på marknaden beroende på hur ofta och hur van du är vid att cykla i terräng. Här nedan går vi igenom olika sorter mountainbike cyklar samt tips och trix på hur du kan utvecklas och blir bättre på att cykla i terräng.

Olika sorters mountainbikes

Att skaffa en cykel som passar dig och dina behov och som du känner att du vill ut och cykla med. Det kan vara ett stort steg att köpa en mtb cykel men det är värt investeringen om du vill ge dig ut i naturen ofta. Ibland kan du ha tur och hitta en mountainbike rea i en cykelaffär nära dig. På så sätt kan du gå in, testa att sitta på cykeln och eventuellt ta en provrunda i affären. Det finns även ett stort utbud av mtb cyklar på nätet. Där kan du jämföra olika egenskaper, priser och modeller.

Många säger att det är viktigt att du väljer en mtb cykel i rätt storlek. Har du en för stor eller liten cykel kan det påverka hur du utvecklas och det kan vara jobbigt för kroppen om du sitter i fel ställning. Det finns många cyklar att välja mellan, MTB hardtrail-cyklar är en av dem. En hardtrail mountainbike kan användas till många olika aktiviteter och terränger då den är en utav de mest allsidiga cyklarna på marknaden. Det betyder att du inte behöver ge dig ut på äventyr upp i bergen utan kan ta dig en cykeltur runt omkring grannskapet eller kanske en sväng till affären. På så sätt får du mycket cykel för pengarna. MTB hardtrail-cyklar är en utav de sju bästa mountainbike-cyklarna på marknaden idag.

Tips och råd

Det kan vara svårt att veta hur du kan utveckla dina färdigheter och bli bättre på att cykla i terräng. Man måste ta hänsyn till många saker som till exempel grusiga vägar, stora stenar, trädrötter som sticker upp och gropar. Dessutom ändras terrängen beroende på vädret. Är det sol kan terrängen vara torr och lätt att cykla på men om det regnar kan det vara lerigt och halt. Innan du ger dig ut på cykeln är det bra att packa ner bra-att-ha grejer. Ha med en cykelpump och reservdelar till dina hjul, det kan hända att olyckan är framme och du får hål i slangen eller dylikt. Då är det skönt att kunna fixa det direkt och slippa bära eller leda cykeln hem. Dessutom är det bra om du har med dig dricka och snacks om du ska ge dig ut i terrängen. Energin kan tryta efter alla nedför- och uppförsbackar och man kan lättare tappa fokus. Risken finns att man inte är lika uppmärksam på cykeln.

Väl ute i terrängen rekommenderas det att ha bakåtvikt istället för framvikt på din mtb, just för att du inte ska tippa över styret. Försök att inte vara rädd för att ramla då i stort sett alla mountainbikers har ramlat av cykeln någon gång. Det är en del av spänningen i sporten då man ständigt vill utvecklas och testa sina gränser.

Att ha pedalerna på samma nivå på bägge sidor är rekommenderat om du cyklar i nedförsbacke eller på jämn mark. På så sätt kan du undvika att fastna med ena pedalen i rötter, stenar och annat som finns ute i naturen. Många tipsar om att stå upp och inte använda sadeln särskilt ofta, med lätt böjda knän och armbågar. Då absorberas guppen och hålorna bättre och det är inte lika ansträngande för kroppen. Om det är tuffare terräng kan du ställa dig upp med pedalerna på samma nivå, böja knäna och armbågarna djupt och ha ryggen nästan raklång med marken. Det gör dig redo om något skulle hända.

För att sammanfatta vad erfarna mountainbikers rekommenderar så är det viktigt att ha rätt position beroende på hur svår terrängen är. Ha pedalerna i samma läge för att minimera risken att fastna eller stöta i något. Skaffa en cykel som passar till din kroppsbyggnad, kanske en MTB hardtrail som är en mångsidig cykel och var inte rädd för att testa dina gränser, det gör cyklingen roligare.

Förklaringarna bakom strumpbyxornas popularitet

strumpbyxornas (1)

Strumpbyxorna är en älskad och hatad vän. Vi har alla haft strumpbyxor med dålig passform som knölar sig och glider än hit, än dit. Strumpor av dålig kvalitet tenderar att åka ner på benet så att du helt plötsligt har för mycket tyg vid ankeln medan strumporna sitter tajt över låren För små strumpbyxor kan vara problematiska att få upp i grenen, vilket kan vara mycket obehagligt och dessutom synas under en kortare klänning eller kjol. Problem av det här slaget har länge gett nylonstrumpor ett dåligt rykte, och många är de kvinnor som helt gett upp hoppet om att hitta bra strumpbyxor. Därför väljer de byxor eller barbent under klänningen, vilket naturligtvis endast fungerar sommartid hos oss här i Norden.

Forma benen med rätt strumpor

Rätt passform och storlek är alltså a och o när det kommer till strumpbyxor, knästrumpor och stay-ups. Många av dagens nylonstrumpor har också funktionen av stödstrumpor, vilket gör att strumporna inte bara formar benen utan även hjälper till att motverka risken för blodpropp under till exempel långa flygresor. Även gravida kvinnor, eller de som står och går mycket i sitt arbete, kan föredra strumpor som håller in och hjälper till att öka blodtrycket samtidigt som de gör att benen ser slanka och snygga ut under kjolen. Dagens moderna strumpor har många gånger möjlighet att lyfta upp och hålla in olika delar av kroppen som mage, rumpa och lår, vilket kan hjälpa till att skapa en slankare siluett och dra fokus till benen.

Nylonstrumpor av det mer exklusiva slaget har under de senaste åren blivit att likna vid underkläder med sitt silkiga material och känsla av lyx. Strumpbyxor behöver inte längre vara något som bara skyddar mot kalla vindar under en kort klänning, utan nylonstrumpor och strumpor av silke kan vara något lyxigt i precis samma klass som lyxiga underkläder. Att veta att man är fin närmast kroppen ger en känsla som är svår att beskriva och som ofta gör att man rör sig på ett annat sätt, och utstrålar en lyster och ett självförtroende som är svårt att beskriva och hitta någon annanstans. Nylonstrumpor, stay-ups och knästrumpor av ett härligt material är något som varje kvinna bör lägga tid och pengar på då det skapar snygga ben och kan lyfta vilken outfit som helst.

Hitta trendiga knästrumpor och strumpbyxor

Strumpor som slutar precis under knäet kallas av tradition för knästrumpor, medan de nylonstrumpor som räcker upp över knäet och istället slutar mitt på låret går under benämningen stay-ups. Strumpbyxor är den typ av nylonstrumpor som kommer med en gren och som sitter på kroppen som ett par vanliga byxor. Idag finns alla dessa typer av strumpor att hitta både i nylon, silke och grövre material som ylle och olika trikåer. Tack vare kända kvinnor som prinsessan Victoria och prinsessan Katherine i England har strumpbyxorna fått ett uppsving på senaste år. Dessa kvinnor, bland många andra, har setts i både strumpbyxor och knästrumpor av lyxig kvalitet under både klänningar, kjolar och byxor. Prinsessan Katherine har till exempel vid upprepade tillfällen setts med lyxiga nylonstrumpor under byxorna tillsammans med loafers eller en platt ballerinasko, ett knep som är lätt för oss utan större plånbok att lägga till i våra egna garderober.

Trendiga knästrumpor och strumpbyxor behöver inte vara tråkiga i enfärgat beige eller svart. Det finns idag många fina och lyxiga strumpor med mönster längs med benet som gör att uppmärksamheten dras till just benen. Tillsammans med en stilren outfit i övrigt, som till exempel en enkel svart klänning, kan ett par mönstrade strumpor vara i blickfånget och göra din uppenbarelse till något utöver det vanliga. De gamla strumpbyxorna från 50- och 60-talet hade ofta en söm bak på benet som gick längs med vaden från foten och vidare upp mot rumpan. Idag har en sådan söm spelat ut sin roll då det finns moderna sätt att sy strumpor på som inte längre kräver en synlig söm. Men idén med en söm som ringlar sig upp längs benet finns kvar, och idag har många strumpor ett liknande streck ditmålat utan att sömmen i sig finns därunder. Detta och liknande mönster som ringlar sig uppför benet drar uppmärksamhet till benen.

Det är egentligen inte så konstigt att dessa produkter har kommit tillbaka som modetrend under de senaste åren, eftersom strumpor av den här typen har en förmåga att forma och släta ut benen. På samma sätt som make-up kan användas för att forma och ta fram det bästa i ditt ansikte kan lyxiga strumpor användas för att forma benen och dra blickarna till sig. Du gör helt rätt i att investera både tid och pengar i ett par lyxiga strumpor med rätt passform, något som kommer lyfta varje outfit året om.

Att köpa smartphone – vilka krav har du?

En smartphone med de optimala funktionerna och prestanda kan vara en investering att tänka efter före, och sedan sondera terrängen nogsamt. I takt med utvecklingen blir mobiltelefonen var persons mest använda pryl. Och därmed kanske den viktigaste vad utformning, känsla och tillfredsställelse beträffar.

Själva användningen är således en prioritet, en annan bör vara servicemöjligheterna eftersom det alltid kan uppstå problem även om önskemålet inte är sådant. I dagens kommunikationsmöjligheter går det utmärkt att köpa mobiltelefon på nätet. Därefter men inte minst står valet av nätoperatör. Där finns en hel del kriterier att kolla upp, såsom täckning, surfpriser kontra telefonerande och den kundservice som operatören erbjuder.

Storlekens betydelse

Storlekar på skärmen från smartphones med 3,5 tumsskärm upp till 4, 4,3 och numer även 5 tum, vilka benämns ”phablets” har diskuterats flitigt. Vilken man väljer har med användare och användningsområde att göra. En större skärm lämpar sig givetvis bättre för foton och film men även i arbete med ordbehandling och kalkylprogram. Därmed kommer programvaran i fokus och i dagsläget är det Apple IOS, Windows Mobile, Google Android och Symbian som dominerar operativsystemet. Det är således denna grund som styr hur telefonens funktioner kan användas. Sedan iPhone stora framryckning har andra telefoner kommit att ta upp konkurrensen vilket är till det bättre ur kundens synvinkel vid köpandet av en bra smartphone.

Inte bara själva telefonen är av vikt

Själva förbindelsen smarta telefoner emellan har mobiltelefonnät benämnda 2G-, 3G- och 4G-nät förutom wi-fi. Med den modernaste av dem är ZTE Axon 7 är den bästa mobiltelefonen ur flera aspekter. SMS, MMS och videosamtal är de grundläggande funktioner men även kamerans prestanda måste beaktas. En detalj som bör undersökas är batteriets livslängd. Hur länge räcker batteriet, vilket prisläge har ett extra batteri? När man är på resande fot kan det bli förödande att stå utan ström och ingen möjlighet för att ladda det. Påbyggnad i det resonemanget är processorkraft och minneskapacitet. Snabba affärer för affärsmannen exempelvis, kan kräva snabba telefoner. Tänk att missa en bra deal därför att telefonen segade?

10 Romantiska Presenttips För Henne I Jul

christmasgift2

Letar du efter en romantisk present? Julen är en underbar tid där vi umgås med dem som vi gillar och älskar mest av allt. Att hitta en perfekt julklapp till sin flickvän, hustru eller partner är något som är en rolig utmaning.

En romantisk gest

ladieswatches03
Kvinnor älskar romantiska gester och vad är mer romantiskt än en exotisk klocka. En sofistikerad elegant klocka som tjejen i ditt liv kan bära vid alla tillfällen – på arbetet, till vardags eller på fest. Ett armbandsur som påminner henne om julen och dig. Vad klockor säger om dig och din livsstil? En klocka kan verkligen lyft fram en personlig stil. Så leta efter en damklocka som hon kan bära oavsett vilken klädstil som hon har, en unik och individuell present som perfekt kompletterar hennes stil. En klocka som hon kan bära i flera år förutsatt att hon tar hand om den på bästa sätt.

Det finns ett brett utbud av högkvalitativa klockor online, ofta hittar du alla omtalade märken. DKNY (Donna Karan New York) klockor är exempelvis fyllda med både stil och historia medan du finner stilrena danska klockor hos Skagen. På Skagen så designar man klockor med rena linjer och en utsökt enkelhet som gör att dessa dam klockor lätt går att känna igen. Gemensamt för deras klockor är att de har ett tunt klockhus, som gör att kvinnan i ditt liv knappt kommer att känna att hon bär en klocka. Så sök efter eleganta damklockor online för att hitta den perfekta presenten.

Även om ett exotiskt armbandsur dam modell kanske är den mest romantiska gesten så finns det en rad andra saker som du kan göra som hon kommer att älska. Här får du tips på några andra julklappstips som andas romantik och kärlek.

Romantiska julklappstips

anteckningsbok

En anteckningsbok med en vacker penna där hon kan skriva ner sina drömmar, tankar, eller shoppinglista är perfekt. Visserligen går det alldeles utmärkt att använda en app för en gemensam inköpslista men det är kul att skriva i en vacker bok med en riktigt penna. Kanske en anteckningsbok med titeln 100 saker som jag älskar hos dig!

romantiskmiddag
Till tjejen som älskar att laga eller baka, så kan en uppsättning av kastruller eller pajformar uppskattas. Leta efter speciella kastruller i färger som hon gillar för att ge en lite speciell touch och omtanke till den köksinspirerade presenten. Bakformar och pajformar finns i en rad olika intressanta designar. Se fram emot en doftande paj som serveras i en hjärtformad form när du ger henne ett set till jul.

aggring2

Förvandla frukosten till en romantisk start på dagen genom att ge henne en hjärtformad äggring. Med hjälp av en äggring så kan hon forma frukostäggen till hjärtan när hon steker eller pocherar. Ett handtag gör det enkelt att lyfta upp formen från stekpanna utan att bränna sig när de hjärtformade äggen är färdiga. Ringarna kan också användas för att steka pannkakor. Ni kommer båda två att se fram emot lite extra att vakna upp tillsammans på morgonen och göra en hjärtformad frukost tillsammans.

personifierade-muggar
Vinn över hennes hjärta genom att välja en mugg till te eller kaffekopp. Personifierade muggar eller koppar säger något om er relation, och att sippa era favoritdrycker i härliga muggar och koppar sprider lite extra skimmer över vardagen.

photo-351528_1280
Fånga speciella ögonblick i erat gemensamma liv. Ge en liten och behändig kamera som hon kan bära med sig överallt. En kamera som får plats i handväskan och som finns till hands för att föreviga ögonblick i livet. Häftiga funktioner som ändå gör det enklare att ta fantastiska bilder på erat liv tillsammans.

decals4
När den speciella kvinnan i ditt liv vaknar på morgon så är ett fantastiskt om hon kan vila ögonen på något vackert. Peel & Stick vinyl dekaler förvandlar snabbt sovrummet till något extra. Dekalerna finns i en mängd mönster, färger och former, de går att flytta vilket är mycket praktiskt både med tanke på att hon kanske ångrar sig och även för att dekalerna kan användas i ett annat rum när hon har tröttnat på dem.

halsbandet
Att hålla reda på sina accessoarer är inte alltid så lätt. Smarta och kreativa lösningar för hennes smyckesförvaring är säkert uppskattat. Leta efter förvaringssaker där hon snabbt kan kolla igenom sin samling med accessoarer för att hitta det perfekta halsbandet som passar hennes klädsel.

box-1344222_1280
Vinn över hennes hjärta med ett vackert smycke. Varför inte ge ett smycke där baksidan kan graveras med ditt eget meddelande? En underbar kärlekshälsning förpackad i en liten ask.

chokladask
En annan skön och framförallt god personifierad julklapp är en chokladask fylld med läckra chokladbitar som bildar ett romantiskt meddelande. Continue reading →