Detta måste du se och göra i Los Angeles

los-angeles-1584089_1920

Den största staden som är belägen i delstaten Kalifornien i USA, L.A som det förkortas förknippas ofta med kändisar och exklusivitet i stadsdelarna såsom Beverly Hills och Hollywood. Det behagliga klimatet gör att du gärna föredrar att sitta på Santa Monica State Beach tillsammans med tusentals andra och njuta av sol och värme, samt det fina vattnet. Los Angeles är dock staden som kan erbjuda allt om du möjligtvis skulle tröttna på strandlivet.

Shopping i Beverly Hills

I Beverly Hills kan du strosa på den populära gatan Rodeo Drive som är en känd gata där flera filmer och serier spelas in. Här åker många lyxiga bilar förbi och modemedvetna människor. Det är även på denna gata som de dyrare märkeskedjorna ligger såsom Chanel och Dior. Fastän shoppingen här kan vara över samtligas prisklass så är det trevligt att enbart strosa runt och se de pampiga affärerna och bilarna. Du kan också uppleva Beverly Hills genom guidade turer som tar dig runt i området samt visar och berättar om vad som ses.

Santa Monica Beach

santa-monica-pier-1630451_1920

Denna strand är en utav de populäraste i Los Angeles, många turister vill uppleva den just för att den har varit med i många välkända filmer och serier. Men för den som inte är insatt i den världen är det ändå ett perfekt ställe att njuta och sola på, stranden är enorm och det finns plats för mycket människor på samma gång. För den som är intresserad av att testa på surfing finns det flera surfingskolor närliggandes som lär ut surfing. Du kan välja emellan individuella surfinglektioner eller Surfcamp som då är pågående under några veckor. Tillsammans med en instruktör får du sedan grundläggande lära dig att surfa och njuta av vågorna i havet.

Disneyland i Anaheim

Nöjesparken som är en utav de mest besökta i hela världen, den är alltså mycket populär och ett måste att göra i Los Angeles. Grundaren är The Walt Disney Company och nöjesparken bygger givetvis på karaktärer från filmerna. Disneyland erbjuder inte bara en sagovärld utan också hotell, spa, restauranger, affärer, tillställningar och event. Hela konceptet är stort och verkligen värt ett besök för samtliga resenärer.

Warner Bros studio tour

Följ med bakom kulisserna och se platser, kostymer och annat där kända filmer och serier har skapats och spelats in. Här får du en guidad tur en guidad tur i Hollywoods studios i Los Angeles och ta del av exempelvis soffan från serien Vänner samt huset från Gilmore Girls eller Batman-relaterade objekt. I december 2016 lanserades även en Harry Potter-sektion där du kan se rekvisita och kostymer från filmerna. Detta är ett utav alla ställen i Los Angeles som du måste besöka under din vistelse.

Gracias Madre

Denna restaurang är belägen i West Hollywood och har mexikanska influenser i maträtterna. Varför den blivit så populär är på grund av det stora utbudet av god och hälsosam vegansk kost. Restaurangens råvaror är både närproducerade och ekologiska. Veganmat blir både gott och spännande här och det är till en rimlig prisklass. Restaurangen är inte bara populär bland turister och besökare utan även kändisar ska ha setts på restaurangen.

Hollywood Bowl

hollywood-573444_1920

Utomhusscenen finner du i Hollywood och har funnits sedan 1922. Scenen används främst för tillställningar med musik och många välkända artister har framträtt här. Har du införskaffat dig biljetter till detta är det något som verkligen måste upplevas. Det är inte bara musikframträdanden som framförs utan även intervjuer med olika kändisar med mera. På området finns det många möjligheter när det kommer till att äta och dricka, flera restauranger med delikata menyer samt lättare snacks som serveras på din plats.

Walk Of Fame

Längst gatan Hollywood Boulevard finns den 2 kilometers långa sträckan med stenar i konstgjord marmor där varje platta har en röd stjärna. I stjärnorna hedras namn på olika personer samt en symbol som visar vilken bransch personen i fråga varit verksam i och hedrats för. De olika branscherna är film, TV, musik, Radio och teater. I november 2016 fanns det totalt 2594 stycken stjärnor och flera kända svenskar har hedrats bland annat Ingrid Bergman, Greta Garbo och Signe Hasso.

Malibu

Det är givet att dra en roadtrip USA till Malibu, staden ligger cirka 20 minuters bilfärd från Los Angeles centrum. Malibu erbjuder mängder med olika stränder, de populäraste är Zuma Beach och El Matador State Beach men det finns också flera stränder som är mer avskilda.

Denna listan hade kunnat fortsätta i en evighet – men vi hoppas att detta ska ge dig lite inspiration inför din resor till USA. Los Angeles är en enorm stad med ett fantastiskt utbud av upplevelser och äventyr.

This entry was posted in Resa.