Läckra outfits att ha på sig på Valentindagen

dress-864107_1920

Vare sig du har ett förhållande eller inte är Valentindagen ett perfekt tillfälle att klä sig lite extra snyggt och gärna med något som kan associeras med denna speciella dag. Varför firar vi alla hjärtans dag? I Sverige började vi fira Valentindagen först på 50-talet men det är en gammal tradition som man i en del länder har firat ända sedan medeltiden. Valentin led den så kallade martyrdöden i Rom 14 februari i mitten på 200-talet. Det brott som ha gjort sig skyldig till var att ha viga unga par, något som gick emot vad kejsaren tillät. Innan han skulle avrättas skrev Valentin ett avskedsbrev till sin käraste och signerade det ”din Valentin”. Först Valentinkortet var skickat. Det blev med tiden en tradition att skicka brev eller ett Valentinkort 14 februari och sedan utvecklades det till en symbol för omtanke och kärlek.

Du behöver inte ha ett förhållande för att fira dagen utan du kan även uppmärksamma vänner som du tycker om, dina barn eller dina arbetskamrater. En liten blomma eller ett Valentinkort visar att du bryr dig om den som får det. Klä upp dig och umgås med dem du tycker om.

Rött är kärlekens färg

På Valentindagen väljer många att klä sig i rött som anses vara kärlekens färg. Andra väljer att endast ha några accessoarer i kärlekens färg eller något med hjärtan, eftersom det också associeras med kärlek.

Eftersom det ligger en speciell stämning denna dag känns det kul att klä sig lite snyggare än vanligt vare sig det är på jobbet eller om du ska gå ut och äta med din käraste. Med till exempel en snygg Filippa K klänning kan du känna dig kvinnlig och om du väljer en svart klänning kan du istället kombinera den med en röd scarf eller varför inte ett halsband med antingen röda pärlor eller ett stort hjärta i silver.

För dig som helst använder jeans kan en Filippa K blus göra outfiten mer festlig och kvinnlig. Märket är känt för sin smakfulla design, och tillsammans med tygernas höga kvalitet och vackra fall gör det att du känner dig snygg och attraktiv samtidigt som kläderna är sköna att använda. Du hittar ett flertal plagg från märket online.

Du kan även köpa kläder från Odd Molly online och här hittar du både koftor och tröjor i härliga mönster. Odd Molly är kända för att designa kläder för tjejer och kvinnor som gärna går sin egen väg, som vill sticka ut lite och inte vara som alla andra. Mixa gärna en outfit genom att ha jeans eller svarta byxor som nederdel och som överdel väljer du en snygg blus i ett läckert mönster som har lite rött i sig för att förstärka känslan av alla hjärtans dag.

En röd tröja tillsammans med en kjol eller ett par jeans är en enkel outfit som alltid är användbar. Hos Day Berger et Mikkelsen kan du hitta flera olika modeller av tröjor i både rött och mot det rosa hållet. Deras kläder är unika och du hittar en blandning av både klassiskt, modernt och bohemiskt i deras kollektioner. Deras ytterplagg är också mycket snygga, och blir lite som pricken över i:et.

Lite extra festligt klädd med klänning

Många kvinnor känner sig ofta lite mer festligt klädda när de bär klänning. Kanske vill du hitta de senaste klänningarna online för att ha på dig på alla hjärtans dag. Om du inte redan har ”den lilla svarta” i garderoben kan det vara ett tillfälle att investera i en sådan. Det är verkligen ett måste att ha en sådan. Den passar för många tillfällen och du kan självklart kombinera den med en färgglad kofta eller en enkel sjal. Du kan även bära den helt enkelt som den är med endast några stilrena smycken till. Vissa modeller av ”den lilla svarta” passar även att använda till ett par tights för en helt annan stil. Om du vågar eller vill känna dig lite extra denna dag kan du slå till med en djurmönstrad klänning. I dag används klänningar både till vardags och fest. Maxiklänningar är dock vanligare att man använder vid tillfällen som bröllop och liknande.

Kläder online dam

Fördelen med att köpa kläder online är att du i lugn och sitter hemma och går igenom sortimentet. Du slipper trängas med andra och det är lättare att planera köpet utan att du spontant köper något som du egentligen inte vill ha. Ett tips för att köpa online är bland annat att du tar en titt på informationen om det plagg du är intresserad av. Här kan du läsa om det har normal eller liten passform, tvättinstruktioner och vilket material plagget är gjort av. Det brukar aldrig vara några problem med att returnera plagget om det inte motsvarar dina förväntningar eller om du valde fel storlek.

Sprid kärlek och omtanke

Självklart ska man alltid vara omtänksam mot sina medmänniskor men den 14 februari ligger det en speciell stämning i luften. Då känns det också kul att ha ansträngt sig lite extra för att klä sig snyggt i en outfit som passar just denna dag.

This entry was posted in Mode.