Proactive tips för att minska damm i ditt hem

Hur ofta tycker du sitta ner för en välbehövlig paus bara för att titta på nöjescentrum (istället för en TV) och se allt damm på ytan?

Ett av de företag där du kan använda flyttstädning Stockholm

Det misslyckas aldrig, när jag står bredvid den, det ser bra men när jag sitter på soffan och ljuset träffar det ett annat sätt, det finns en distinkt lager av damm. Det påminner mig Jag är inte perfekt. Jag rensade häromdagen men jag glömde tydligen TV stand – eller gjorde jag? Det finns en hel del trafik i detta område, men om jag gjorde eller inte, kommer damm alltid komma tillbaka.

Har du någonsin tänkt på vad som finns i damm och varför det är viktigt att hålla våra hem ren? Det finns alla typer av svampar och luftburna bakterier som finns i damm. Och varför inte, får ett sätt damm i huset är från utomhus trots allt.

Låt oss inse det, det finns ingen stoppa damm, oavsett hur snabbt du stänger dörren. Om man arbetar i byggbranschen, tänk på hur mycket damm kommer in på hans kläder. Om du bor på eller nära en gård, är damm alltid rörs upp och listan sätt damm kommer in är oändliga.

Damm är en ständigt närvarande problem, men det finns saker du kan göra för att hålla ditt hem som dammfri som möjligt.

Investera i Good dörrmattor
Stanna så mycket smuts och skräp från att komma i huset innan du kliver in i huset eftersom de är en av de viktigaste bidragsgivarna av damm. Det är ganska ett urval av attraktiva dörrmattor för utanför och inne i huset som du kan hitta på din lokala hem varor butik.

utomhus Mats

 • För utsidan av huset (ytterdörren, garageport, bakdörren, etc.) överväga att få en matta som har en större yta där du kan gå bort smuts och skräp innan hemmet. Det bör vara en matta som tål elementen och bör arbetas in din regelbunden rengöring schema genom att använda en butik vac att få upp smuts och skräp.
 • Att tvätta mattan, slang ner och försiktigt skrubba, vid behov, med en allrengöringsmedel (utan blekmedel) eller kontrollera märkningen för tillverkarens rekommenderade rengöringsmetod. Skölj mattan och hänga tills den är helt torr.

Inomhus Mats och Mattor

 • Också hålla mattor och mattor inne i huset, särskilt om du har en stor farstun, en mudroom, eller ett familjerum med trägolv. Dessa bör sugits, skakas ut och tvättas regelbundet för att hålla damm som lagt sig djupt in i fibrerna samlas.
 • För större område mattor, ha någon hjälpa dig att ta det utomhus och ge det en god gammaldags stryk – precis som mormor gjorde!
 • Byt luftfilter
  Det huvudsakliga syftet med luftfilter är att samla smuts, damm och skräp för att hålla luften i ditt hem så rena som möjligt.
 • Dessa är vanligen i ett lätt att komma till platsen för enkel rengöring och byte. Hur ofta du rengör dessa kan bero på miljön du bor i som vissa platser kan vara mer varm, dammiga och vindpinade än andra.
 • Den här artikeln kan hjälpa till att identifiera behovet av rengöring och ersätta din luftfilter:
 • Hur man rengör och ersätta din luftfilter

Glöm inte de Vent Covers

Värme och luftkonditionering ventiler kan samla en hel del damm över tiden. Dessa kan lätt rengöras, vid behov, genom att gå över lamellerna med mjuk borste på vakuum, höll handen vakuum eller butik vac. En hög dammtrasa kan användas på munstycken placerade på taket.

Badrum och kök ventiler kan behöva tas bort ibland och tvättas med varmt vatten och en touch av diskmedel på grund av fettrester, hårspray, etc. Beroende på hur smutsiga de är, kan du rengöra dem i diskhon eller utsidan med en fem gallon hink.

Rengöring kanal

EPA rekommenderar rengörings kanaler endast vid behov.

relaterade artiklar

Hur att rengöra hemmet luftkanaler och Grate / Vent Covers

Använd en luftrenare
Om du är bekymrad över damm i ditt hem på grund av allergier eller associerade symtom, kanske du vill överväga att använda en luftrenare i rum som används mest för att minska mängden damm i rummet.

Luftrenare kan hjälpa fånga luftburna partiklar innan de har en förändring för att reglera och ansamlas på ytor. Regelbunden användning kan avsevärt minska hushållsdamm.

Dessa är inte avsedda att ersätta damning, men som vi har sagt, kan de bidra till att minska mängden damm i ett rum.

15

Rengöring av Unthinkables
Gardiner, lampskärmar, klädsel oh my! Hur ofta tycker du om att dammsuga någon av dessa? Kanske klädseln då och då, men gardiner och lampskärmar nästan alltid glöms bort och de kan vara damm magneter.

städ~~POS=TRUNC Gardiner

Har du någonsin märkt, när du öppnar och stänger draperier, de puffar av damm du ser i luften när gardinerna flytta? Det är bara en del av damm, det finns mer i veck.

Routinly vakuum med hjälp av klädsel eller mjuk borste, med särskild uppmärksamhet på att få inuti veck draperier. En sak som jag göra är att sätta min hand på den andra sidan av tyget från där jag dammsuga det hjälper för en fastare grepp.

Det är också en bra idé att regelbundet ha dina gardiner eller draperier professionellt rengöras såvida inte etiketten skall de kan handtvättas eller maskintvättas. Om det inte finns någon etikett, fela på sidan av försiktighet och få dem professionellt rengjorda, särskilt om de är en dyr, fin uppsättning draperier.

16

Rengöring lampskärmar

Hur om lampskärmar, har du någonsin verkligen tittat på dem och tjockt lager av damm som kan sätta sig på dem?

Dessa kan rengöras regelbundet med torr damning. Om lampskärmen du rengöring har en massa små veck, kan du använda en ren pensel eller en tandborste för att försiktigt komma i veck och få dammet ut sedan dammsuga med stoppning pensel – var försiktig när du rengör runt trim.

Om det finns en hård plastskal på insidan av lampan som har glömt bort shad och fukta en trasa med varmt vatten och torka det.

Rengöring möbler och stoppning

Använd klädseln verktyg för att dammsuga alla ytor på dina möbler åtminstone var tredje månad för att hålla damm ner – detta innebär i kuddar och under möbler för! Om du har en skinnsoffa eller stol använder dammborste, det är lite mjukare än klädseln verktyget.

Stoppade möbler kuddar kan föras utomhus för en bra stryk för att avlägsna damm dammsugning inte få.

Byt dammsugarpåsar
Ändra påsarna i din dammsugare ofta och hålla nya påsar till hands. Ett sätt att veta om vakuumpåsen är full är du kommer att märka en betydande nedgång i sug. En ny påse kommer att ge dig bättre prestanda och bidra till att undanröja dammpartiklar mer effektivt.

Använd inte en syntetisk Feather Duster, väljer en kvalitet Duster
Först av allt, inte bara använda några gamla dammvippa. Det finns syntetiska dammvippor som inte hjälper med damning alls, de kan vara billigare men de bara flytta dammet runt möblerna du damning och skickar dammpartiklar i luften och kommer sannolikt att sätta sig på den del du bara färdig damning.

Om du gillar med hjälp av en dammvippa för att rengöra områden som toppen av en fåfänga, fläktblad, armaturer eller svåråtkomliga områden, använda en struts ner dammvippa eller en verklig lammull duster, kommer de att kosta dig lite mer men de kommer på ett tillförlitligt sätt drar till sig damm.

För att rengöra samlats damm från dammvippa, bara ta det utanför och skaka den försiktigt ut eller knacka den mot sidan av foten.

Obs: dammvippor fungerar bäst på områden som regelbundet rengörs. Om området inte har rengjorts på ett tag en fuktig damning kan vara alternativet för dig.

Om någon har allvarliga allergier eller astma överväga att ta bort mattor
Detta kan vara en extrem steg att ta, men om det finns en oro på grund av allvarliga allergier eller astma, mattor och mattdynor håll damm, kvalster, djur ilska, bakterier, etc. och dammsugning kan bara plocka upp så mycket oavsett hur mycket du Vakuum.

Trägolv har kommit långt och det finns många stilar till sviten alla hem. Trägolv ackumuleras också mindre allergener än mattor göra.

Detta är ett stort beslut som kan bli dyrt men smuts och damm och andra partiklar övertid är permanent inbäddade i mattan. Om kostnaden är alldeles för stor för att tänka på nu, anser ånga rengöring av mattor som rådde av tillverkaren.

Att hålla Garage Clean
Detta är ett annat område som inte får den uppmärksamhet den behöver. Om du försöker att ta bort damm i hemmet på grund av renlighet, allergier, etc. Det finns en hel del saker som kan sätta sig på garaget golvet.

Försök att använda en mikro Shmop chef för golv damning och våttorkning. Dessa kommer att locka fint damm och ludd och de är tvättas i maskin. Det är en stor börda för pappa att ibland hålla sitt garage golvet rent. Tänk bara på att hålla dessa Shmop huvuden separat från de du använder i andra områden inne i huset.

Om du har ett kylskåp i garaget, glöm inte att ha pappa städa upp i det liksom damm ackumuleras snabbt där.

Som ni kan se, kommer damm lösa överallt och kommer att ackumuleras snabbt. Dessa tips kan bidra till att minska mängden damm i ditt hem.

Tips för rengöring, dammsugning och ta hand om orientaliska mattor

Jag älskar orientaliska mattor. De är så levande och kommer i sådana vackra mönster.

Som ett fynd jägare extraordinaire – det har tagit mig tid att hitta den perfekta matta, men det var värt det eftersom dessa mattor är inte bara vackra, de är byggda för att hålla.

Ett av de företag där du kan använda flyttstädning Stockholm

Så nu är jag stolt ägare av tre antika, handvävda mattor; en tillverkad i Kina, en i Indien och en annan från Iran. Jag har också 2 mindre maskintillverkade område mattor som är lika vacker.

Den smutsiga sanningen är att jag får veta hur man rengör, men jag är inte perfekt och jag har slacked av när det gäller att hålla en regelbunden rengöring schema.

Smuts kan orsaka verkliga problem med dessa mattor – Den känsliga tyg, vackra färgämnen och släktklenod kvalitet bör pågå i åratal – och de kommer, men bara om de är korrekt vårdas.

Den goda nyheten är att det inte mycket är komplicerat att rengöra dessa mattor. Det finns bara några saker som du behöver veta.

Olika typer av orientaliska mattor
Det hela låter så exotiskt: kinesiska, indiska, turkiska, persiska, Afgan och tibetanska. Benämning eller typ av orientalisk matta egentligen bara anger land eller region det kom från.

Ursprunget och själva namnet kommer beteckna den gemensamma mönster eller stil, väva och kanske tyget används, men namnet på egen hand påverkar inte dess vård eller rengöringsinstruktioner.

Rutinvård

 • Rotera mattan 180 grader varje år. Om du vill att din matta för att behålla sitt vackra utseende, måste du skydda den mot konstant solljus och gångtrafik genom att vrida sin position varje halvår. Roterande din orientalisk matta kommer att bidra till att säkerställa att din matta åldras vackert och dess färger hålla levande.
 • Minimera exponeringen för smuts och skräp. Jag antar att du inte använder din matta att torka fötterna. Försök att undvika att spåra smuts på mattan till att börja med genom att ta av dig skorna och lägga mattor som är avsedda för att avlägsna smuts och grus i dörröppningar av alla ingångar till ditt hem.
 • Skydda mattan från fukt. Fukt kommer inte bara att orsaka naturfibrer till mögel och mjöldagg, men upplösas naturliga fibrer. En gammal eller inaktuella lukt som orsakas av mögel och mjöldagg kan vara svårt att helt ta bort, och mögel fläckar kan vara permanent.
 • Skydda matta från rök. Rök från eldstäder, cigarettrök, eller till och med avgas kombination med fukt skapar en sur miljö som ytterligare kan påskynda din mattor död.
 • Undvik djupa fördjupningar. Flytta möbler runt. Denna enkla knep hjälper dig att undvika att göra stora bucklor i högen av din matta och förstör fibrerna.
  Sitt inte saker direkt på mattan. Växter, keramikkrukor eller andra möbler kan inte bara buckla matta, men bristen på luftrummet kan tillåta naturliga fibrer för att ruttna om fukt förekommer och ingen luft cirkulerar.
 • Ju renare mattan är, desto längre kommer att pågå. Smuts och grus bära ner hampa stöd som mattan tyget vävs in. Gå på en smutsig matta slipar bort på fibrerna och uppbackning. Ju renare mattan är desto längre är vackert och livslängd.

13

dammsugning
Vakuum ofta. Vänta inte tills mattan är smutsiga innan du rengör den. Smuts och skräp är mycket skadliga för orientaliska mattor. Vakuum din matta minst en gång i veckan eller oftare om det behövs. Rengör både fram- och baksidan.
Vakuum i alla riktningar. Se till att vakuum i riktningen av högen både framåt och bakåt.
Vakuum med högen. Dammsugning med högen förhindrar smuts och damm från att landa längre in i mattan.
Vakuum mot högen. Dammsugning mot de lugg borstar, puffar och lyfter högen.
Finger borsta bara fransar. Periodvis räta fransarna med fingrarna. Luggen på din orientalisk matta kan vara bräcklig och ett vakuum kan dra dem upp med sug och både striden och försvaga deras fastsättning på matta själv.
Använd inte ett vakuum med en visp bar. Använd en typ kanister vakuum bara. Undvik att suga med ett vakuum som använder en roterande borste. Holländarstängerna är hårt på orientaliska mattor och kommer Fray fibrer med tiden.
Dammsug undersidan flera gånger per år. Vänd på mattan över och vakuum mattan från undersidan för att ta bort smuts och skräp som inkom djupt i väven.

Hålla Oriental Rug Clean

 • Ta bort dina skor när du går in i huset. Detta kommer att hålla smuts och skräp från utsidan av mattan och det minimerar också bära från hårda sulor eller högklackade skor.
 • Använd golvmattor. Golvmattor bort smuts och skräp som fastna i mattan och orsaka alla typer av skador.
 • Byta platser eller matta orientering. Rotera matta platser och orientering för att minska slitage mönster.
 • Behandla dina mattor med en vattenavstötande. Scotchgard stöter bort vätska och hjälper till att förhindra fläckar.

Behöver du mer tips till djupt rengöra din matta?
Nedan finns en länk till del två av vår Oriental Rug Rengöring serien till djupa ren och ånga rengöring orientaliska mattor:

Djuprengöring orientaliska mattor

Njut av din Härlig clean Rug!
Nu var det inte svårt alls, var det?

14

Kom ihåg att städa upp spill omedelbart, och att dammsuga regelbundet. Din orientalisk matta kommer att få mindre slitage och du behöver inte djup ren som ofta.

Nu har du kunskap att rengöra och underhålla din matta på rätt sätt, och din matta är super ren matta också. Bra jobbat!

Hur man rengör Horisontell Mini Blinds

Mini mörkarna är ett billigt och attraktivt komplement till alla hem.

Horisontella mini-persienner kan samla en hel del smuts och fett om de lämnas hängande försummas i dina fönster för lång.

Ett av de företag där du kan använda flyttstädning Stockholm11Detta i kombination med det faktum att de står i den varma soliga fönster bara bakar att smuts på, vilket gör det ännu svårare att få bort. Det kan lämna dig undrar om de smutsiga mini-persienner kan sparas.

Naturligtvis de kan! Men det finns ingen snabb lösning för att ta bort smuts och damm som har tillåtits att ackumulerats under åren.

Den goda nyheten är att du inte behöver använda en speciell (eller dyra) tjänsten att rengöra dina mini mörkar ordentligt.

Mini-persienner tar tid att städa, men rengöring är relativt lätt om du använder rätt teknik. Dessutom är det väl värt det om du har allergier eller bara vill att ditt hem ser och luktade ren och fräsch.

Här är de knep för att få din mini persienner ser helt ny och som kommer att spara tid och göra jobbet så enkelt och effektivt som möjligt.

Så, låt oss få upptagen rengöring!

Rengöring av plast, vinyl eller metall Mini-Blinds:
Horisontella mini-persienner som inte är gjorda av trä kan innefatta, men är inte begränsade till: metall, aluminium, vinyl, PVC och faux trä.

Dessa material är lätta att rengöra och inte kräver en djupgående eller specialiserad process.

Tips: Samla begagnade tygmjukgörande ark i en liten ruta bredvid torktumlaren och använda dem för att torka bort damm. Detta kommer att skapa en anti-statisk reaktion på persienner så dammet inte kommer att lösa eller fastnar.

Metod 1: Komplett rengöring

Tar mörkarna helt och rengöra dem i badkaret är den mest grundliga sättet att rengöra dem.

Vattendränkt persienner är tunga, så noga med att låta vattnet rinna ur dem så mycket som möjligt innan du flyttar dem noga. Om du har damning dina mini persienner regelbundet, kommer rengöringen att bli mycket lättare.

 1. Rulla mörkarna helt upp för att säkra lamellerna innan du tar bort dem.
  Ta persienner ned.
 2. Placera rullade upp enheten i ett badkar och fyll med tillräckligt varmt vatten för att helt täcka mörkarna.
 3. Lägg till en kapsyl av diskmedel. (Som gryningen diskmedel).
 4. Lägg till en gallon vanlig vit vinäger (bidrar till att minska fett).
 5. Flytta mini persienner runt badkaret lite att omröra caked på damm och smuts.
  Töm badkaret.
 6. Skölj persienner med varmt vatten eller genom att använda en handhållen dusch bifogad fil.
 7. Skaka mini mörkar försiktigt att ta bort så mycket vatten som möjligt. Låt dem i badkaret dränera ytterligare om mörkarna är fortfarande tungt med vatten.
 8. Häng persienner säkerhetskopiera och släppa dem till full deras förlängning.
  Kör händerna över dem till neaten och räta deras utseende.
 9. Torka stavarna ned med en ren och torr handduk.
 10. Låt torka helt åtminstone 24 timmar innan rulla persienner tillbaka.

Solig dag alternativ: Ett annat alternativ är att skölja bort din mini persienner med hjälp av en trädgårdsslang och sedan lämna dem utanför torka. Endast göra detta om det är en solig dag och marken är torr.

12

Metod 2: snabb rengöring

Om du inte vill ta mörkarna ner för att göra badkaret metoden ovan, kan du använda följande metod.

Detta kommer inte att vara så noga som tar mörkarna ner och rengöra dem i badkaret, men det är mycket mindre arbetskrävande.

Ta en hink och fylla den med varmt vatten och tillsätt en kapsyl diskmedel.
Rita persienner och förvandla alla lameller nedåt.
Börja längst upp, och arbetar från vänster till höger och torka varje spjäla ner med tvålvatten. Jag gör en lamell i taget eftersom om du gör mer det kommer att ”hoppa över” upp på nästa lamell.
Vrid lamellerna i motsatt position och upprepa
Följ efter med en ren bomullsduk för att avlägsna eventuellt kvarlämnat smuts och vätska som kommer att lämna till spotting.
Torka varje spjäla helt torr.
Rengöring Wood Horisontella Mini Blinds:
Om du har äkta trä mini persienner i ditt hem, du måste hantera dessa lite annorlunda.

Du bör inte använda en hel del vatten eller annan vätska till trä mini persienner. Detta kan leda till att träet varp och i slutändan kommer att förstöra dem.

Börja med att använda en högkvalitativ möbelpolish enligt anvisningar, eller så kan du göra en hemmagjord möbelpolish.

Hemlagad möbelpolish Recept:

En kopp mineralolja

 • 1/4 kopp vanlig vit vinäger
 • 1/4 kopp vatten

I en sprayflaska blanda rengöringslösningen. Du kan använda babyolja i stället för vanlig mineralolja för att lägga till att barnet frisk doft. Använd inte vegetabilisk olja eller olivolja som dessa oljor oxiderar och få härsken (och stinker!).

Det är så enkelt är det!

Rengöringen:

Rita persienner och göra lameller pekar nedåt.
Använd en bomull eller frotté eller en specialtillverkad rengöring ”handske”.
Spraya trasa eller handske med polish. Spreja inte trä direkt.
Se till att inte få denna spray på trägolv för att undvika att göra det smart.
Noggrant torka varje lamell ansöka om ett nytt sprayen som behövs.
Flytta persiennlamellema till övre läge och upprepa.

Rengöring Tyg Mini-Blinds:
Tyg mini-persienner är de svåraste persienner att rengöra.

Du bör inte tillämpa någon vatten till dem, särskilt om de är silke. Kontrollera med tillverkaren för specifika rengörings instruktioner av tyg typ. När du är osäker, kontakta en fackman.

Ta bort damm:

Börja upptill med en borste och arbeta dig ner.
Använd fogmunstycket att komma in trånga utrymmen.
Ta bort fläckar:

Använd hushåll styrka 3% väteperoxid och häll lite i en behållare.
Gör en ”test” på en diskret plats. Se till att väteperoxiden inte missfärga tyget.
Med rent vit duk, doppa en liten del i lösningen och pressa ut överskottet.
Badda fläcken med början vid den yttre kanten arbeta dig inåt.
Du kan behöva upprepa flera gånger för fläcken att helt försvinna.
Inget behov av att skölja ur väteperoxid eftersom det visar att vatten när den utsätts för solljus.
Nu har du några utmärkta, pengar att spara alternativ till att ta dina horisontella mini-persienner till proffs, medan man fortfarande uppnår professionella resultat.

Var noga med att damma och rengöra din mini persienner regelbundet så att de alltid ser sitt bästa!

Hur att rengöra din takfläkt

Eftersom lager av damm är på toppen av en takfläkt och sällan ses av vem som helst, förmodligen sätta dig rengöring låg på listan över prioriteringar städning. OK, nu är det dags att gå upp dit och ta en titt, se hur illa det ser ut och se hur mycket yucky uppbyggnad är faktiskt uppe.

Damm, smutsiga och smuts kan ansamlas på fläktbladen och bostäder snabbt, även om du hålla fläkten igång hela tiden. Med tiden, smuts, damm, rök och fett från matlagning kan ackumuleras och faktiskt skada ytan, särskilt när det gäller trä.

Ett av de företag där du kan använda flyttstädning Stockholm

Så sanningen är att smutsiga takfläktar är inte bara irriterande men förhalning kan visa sig vara dyra.

Inte oroa dig, med några enkla rengöring och underhåll tips, kan du hålla din fan trim och hålla damm och smuts från att återcirkuleras i ditt hem.

Saker att tänka på när rengöring en takfläkt:
Om ditt tak är hög, kommer det att begränsa de verktyg som du kan använda. Här är några saker att tänka på innan rengöring:

Ett steg pall är praktiskt för att rengöra de flesta fans, men man måste vara noga med att inte klättra alltför högt. Använd ALDRIG översta steget! Det är lätt att bli yr när du är på en stege eller hög steg avföring. När dina ögon tittar rakt upp i taket, är det lätt att tappa balansen.
Skydda din vision är alltid en smart sak att göra. Om steg avföring inte tillåter dig tillräckligt höjd för att titta ner när du rengör fläkten, ska du använda skyddsglasögon. Du kanske tycker att detta är lite överbord, men det kommer att stoppa dammpartiklar och rengöringsmedel från att komma in i dina ögon ..
Om du planerar att använda ett dammsugarmunstycke stående på en stege eller steg avföring, vara säker på sugslang är tillräckligt lång för att hålla vakuumet på golvet utan att behöva dra det tillsammans som du klättra. Förlängningsslangar finns för de flesta för de flesta dammsugare. Använd den om du behöver det.
Försök inte att utföra en upprätt vakuum på ett steg avföring som du rengör fläktbladen. För de flesta människor med högt i tak bör du använda en teleskopdammtrasa (eller en hemmagjord version med tejp och kvastskaft). Efteråt kan du suga upp damm som faller. Det kan verka som ett besvär, men din säkerhet är först!
Det finns flera effektiva sätt att rengöra din fan. Den viktigaste delen är resultatet i slutet av din städning. Den metod du väljer beror på höjden på taket, mängden smuts och sot på din fan, de verktyg du har till förfogande, och om du har allergiker och damm måste hållas på ett minimum i ditt hem.

9

Välja rengöringsverktyg:

 • Jag föredrar att rengöra en takfläkt för hand eftersom jag är ”Get ‘er gjort” typ av person.
 • Jag har lärt mig under tiden som specialitet verktyg är ofta ett slöseri med tid eftersom de inte gör ett bra jobb att börja med, och i slutändan belamra ditt hem och samla damm sig. En dyr läxa!

Pant eller Swiffer Dust Wipes och mikrofiberdukar:

Dessa är alla utformade för att attrahera damm och inte sprida den tillbaka i luften. Hushållspapper göra ett bra jobb också, bara spraya det första med ett allrengöringsmedel eller trämöbler rengöringsmedel innan du damm eller ren.

Dammvippor:

Dammvippor är mycket populära och människor gillar att använda dem eftersom de är snabbt och enkelt. Jag rekommenderar dem bara för touch ups och om du damning vecka. De är inte för tyngre damning eftersom de sprider damm överallt, i sprickor och springor och de bara inte göra en fullständig jobb på rengöring.

Verktyg som utformats speciellt för att rengöra takfläkt:

 • Det finns fläktblad städare särskilt avsedda för att rengöra och borsta bort. Några är som en hylsa men med endast en öppning. Detta är utformad för att glida på över bladet. Du stänger öppningen med händerna och glida bort fläktbladet. Dammet samlas i påsen och inte alla över dig eller golvet.
 • En annan är en dubbel stift huvud duster, du använder vatten för att rengöra. Detta kan vara ett bra alternativ för veckostädning.

Dammsugare Bilagor:

 • Jag har hittat penseln på en kanister vakuum användbar för att avlägsna löst damm och smuts eller spindelväv.
 • Det finns ett par problem med att använda bilagor. Det vanligaste är att de flesta dammsugare slangar är inte tillräckligt lång för att rengöra taket fläktbladen, särskilt med upprätt dammsugare.
 • Det kan vara användbart för dig personligen, men innan de köper en specialitet rengöringsverktyg, fråga dig själv hur enkelt och effektivt det kommer verkligen att bli.

Damma takfläkt:

Det enklaste sättet att hålla damm borta är att lägga denna uppgift till normal vecko (eller varannan vecka) rengöring. Det är när en dammvippa, statisk dammvippa eller en av de specialdesignade takfläkt dammvippor komma till hands. Bara en lätt ”en gång över” varje blad och du är klar.

Du kan också använda en speciell vakuumfäste. Detta är praktiskt om din vecka knepig förteckningen ingår dammsugning. Kom ihåg att dammsuga takfläkt först och sedan dammsuga golvet efter.

10

Regelbunden rengöring:

Utföra en regelbunden rengöring är mer effektiv än damning och kommer att förfoga över damm i stället för att omfördela det runt i rummet. En regelbunden rengöring rekommenderas en gång i månaden, men det beror på hur mycket damm som flyger runt ditt hem och hur ofta du använder din fan.

 1. Steg pall eller stege: Få ut din steg pall och se till att du kan få ögonhöjd med fläkten.
 2. Rengöring av verktyg: Använd en fuktig trasa och / eller en dammvippa som Pledge, Swiffer, eller någon annan dammsamlande tyg.
 3. Torka bladen: Använd fuktig trasa för att torka bort bladen.
 4. Låt inte damm-kaniner falla: Använd damm trasa för att fånga så många partiklar som möjligt när du når slutet av bladet (eller klumpar, om det har varit ett tag!).
 5. Gå tillbaka över bladen om det behövs: Om du inte har hållit upp dammtorkning och rengöring, kommer du sannolikt behöva gå över bladen en andra gång med en annan fuktig trasa för att få någon ytterligare damm.
 6. Torka av huset och montera: Använd en ren fuktig trasa för att torka av höljet och stödpinne eller takmontering.
 7. Polera det att ta bort streck: Du kanske vill polera det efter med en ren, torr trasa för att återställa glans.
 8. När du får ett schema damning och regelbunden rengöring kommer inte bara att spara tid och energi, men också skära ned på damm som cirkulerar i ditt hem. Det kommer också att göra en lättare uppgift för din bi-årliga grovrengöring.

Rengöring Tips: Om du, eller någon annan i ditt hus lider damm allergier, den ”regelbunden rengöring” vs damning metoden är den mest allergivänliga sättet att hålla damm till ett minimum.

Grovrengöring:

Det rekommenderas att två gånger om året bör du utföra en grundlig rengöring av takfläktar. Det är lättast att införliva dem i din våren rengöring och vinter rengöring. Detta gäller särskilt om du har glömt att göra din ”regelbunden rengöring” och endast torr damning dem varje vecka.

Förberedelse: Kontrollera din takfläkt och ljus är avstängda, och du kan även sätta en bit maskeringstejp på strömbrytaren för att förhindra oavsiktligt vrida dem innan du är färdig.
Steg pall eller stege: Det är bäst att vara över ögonhöjd med fläkten om möjligt. Se till att du kan göra detta på ett säkert sätt.
Rengör motorrummet: De flesta takfläktar har ett utrymme som omger motor som du kan glida ner mot dig. Öppna facket och använda vakuumslangen eller konserverad luft för att få damm och smuts i närheten av motorn. Stäng facket.
Damm takytan, och få någon spindelväv och damm runt fläkten med en dammvippa eller vakuum. Kom ihåg numret regeln i damning: börja överst och arbeta dig ner!
Rengör huset fixtur: Var noga med att damma den totala fixtur och, om möjligt, dammsuga några små sprickor. Använd en mjuk trasa och torka av stödpinne eller takmontering och sedan huset. Polera det efter med en ren, torr trasa om den har en blank yta.
Ta världen (s): Lägg dem i en plast kastrull eller i din diskbänk med tvål, till varmt vatten blöta.
Torka av glödlampor: Vid det här laget bör glödlampor vara tillräckligt kall för att röra. Bara använda en ren trasa och ta bort damm. Detta är en bra tid att ersätta bränt ut lökar.
Rengör och byt världen (s): Torka ut ljuset klot och skölj dem. Torka ordentligt och ersätta
Använd en fuktig trasa och ett behandlat tyg såsom ett löfte, Swiffer eller annan dammsamlande tyg. Använd fuktig trasa för att torka och rengöra fläktbladen när du använder damm trasa för att fånga damm klumpar som du når slutet av bladet. Du kan behöva upprepa denna process om du har försummat regelbunden rengöring!
Ta bort byggt upp smuts och fett: För att bygga upp smuts, sot eller fett på din fläktblad, kan du behöva använda ett universellt rengöringsmedel. Använd en trasa som är fuktig eller lätt besprutas med allrengöringsmedel. Spruta aldrig rengöringsmedel nära taket fläktmotorn.
Din nästa veckostädning kommer att bli mycket lättare, ljuset i rummet kommer att vara ljusare, och din fan ska köras lugnt!

Hålla takfläkt Clean:
Nu när fläkten är ren och dammfri, följ dessa tips för att begränsa bygga upp och damm från upptagning:

 • Köra fläkten ofta. Det är bättre för luften i ditt hem för att cirkulera och det kommer att hålla damm från att bygga upp på bladen.
 • Använd en torktumlare ark. Torka bladen och fläkthuset och alla yttre delar med en ren torkblad. Detta kommer att kontrollera statisk klänga och avvärja damm, ludd och djurhår som kan ackumuleras. Gör detta speciellt om du inte använder din fan dagligen.

Med dessa tips och få ett schema (så mycket som möjligt) kan du göra en fruktad uppgift mycket enklare och mindre stressande . Inte längre måste du sitta och titta på damm hänger ned från taket fläkt eller vara rädd för att slå på den för att se en stormby.

Rengöring Natursten Kakel

Plattor är så mångsidiga, de kan göra något utrymme att stå ut. Plattor kan användas i nästan alla rum i huset: badrum, kök, tvättstuga, och även i garaget.

Om du har lagt till kakel i ditt hem inredning, se det som en långsiktig investering. De är ett härligt tillägg och när vårdas, kommer att se bra ut för år.

Ett av de företag där du kan använda flyttstädning Stockholm

Även om de kan se ogenomtränglig för skada, är det fortfarande möjligt att förstöra stenar. Till exempel, vi talar om rengöring med vit vinäger i många av våra artiklar. Men är vinäger surt, och du bör aldrig använda den på naturstensprodukter, eftersom det kan etsa och matt yta, orsaka permanenta skador.

7

För det mesta, plattor är lätta att hålla rena och underhålla, men det kommer alltid att finnas spill och fläckar som kräver särskild uppmärksamhet.

Marmor plattor

Marmor är en mycket mångsidig natursten. Det är i huvudsak kalksten som har utsatts för super hög temperatur och tryck i jordskorpan.

Variationerna i färg är ett resultat av andra mineralämnen, såsom sand, lera och silt mineraler. Dessa mineraler är ansvariga för de olika färgerna i marmor, samt ojämnheter och ven-liknande mönster. Du kan hitta marmor i vitt och svart samt nyanser av rött, brunt, grönt och rosa.

På grund av det sätt marmor bildas, det finns många unika bitar att välja mellan för varje rum i huset. Marmor bör tätas för att skydda den från färgning och repor.
Marmor kan pågå nästan alltid om rengörs och underhålls på rätt sätt. Eftersom det är porös, kan marmor färgas och är benägen att repor eller etsning om den inte vårdas.

När rengöras regelbundet, är varmt vatten vanligtvis allt som är nödvändigt. Om du inte känner att vatten enbart är tillräckligt bra, det finns rengöringsmedel som gjorts speciellt för marmor.

Murphy Oil Soap är också ett populärt val. Oavsett renare du väljer, bör det vara pH-neutral för att undvika skador på ytan.

Rengöring Marmor-klinkergolv

Före tvätt, sopa att få smuts från golvet. Om du vill ge din marmorgolv lite extra glans, tillsätt lite Murphy Oil tvål till vattnet.

 • 1 liter varmt vatten
 • 1 msk Murphys Olje- Soap

Din mopp bör endast vara fukt inget behov av att fukta det orimligt och åter väta moppen efter behov. Gå över golvet med en mjuk, torr handduk eller en sh-mopp när du är klar.

Ta bort smuts, sot och tvålskum från Marble

Denna blandning är pH-neutral och är säker för rengöring och ta bort smuts från stenytor.

 • 2 liter varmt vatten
 • 1/4 kopp Murphys Olje- Tvål

Fyll en sprayflaska med tillräckligt av blandningen sedan spraya på stenen. Använd en mjuk trasa för att skrubba ytan ren. Detta kommer också att lämna en fin glans när du är klar rengöring.

Att göra en grötomslag för undanröjande av kaffe och tefläckar från Marble

Rengöringsmetod nedan är för rengöring av en gammal kaffe eller te fläck från marmor som inte kan tas bort med en vanlig rengöringsmetod. Oftast dessa typer av fläckar städas upp när de inträffar, men det finns tillfällen när vissa spill får förbises.

Gör en pasta av pulveriserad vitling och vanlig hushålls styrka väteperoxid-du letar efter en tjockare konsistens som kommer att hålla upp på egen hand.

Obs: Innan du tar bort en fläck på naturlig stenytor, är det bäst att testa på en undanskymd plats först.

8

Blöt marmor med vatten innan du applicerar pastan.
Sprid klistra över fläcken och täck med plastfolie.
Låt detta i upp till 24 timmar, beroende på hur illa kaffefläck är.
Använda tråkig kanten av ett kreditkort eller plastspatel (något som inte kommer att repa ytan), skrapa upp pastan.
Skölj med en svamp eller rengöring trasa för att avlägsna alla spår av rengöringslösning, och sedan torka.
granit plattor
Granit är bildad av härdat magma som består av grova korn av kvarts, fältspat, glimmer och andra mineraler. Granit är ett utmärkt val för husägare på grund av sin hållbarhet och skönhet.

Som marmor, kommer granit i många färgvariationer och är en vacker komplement till alla hem. Dess popularitet har orsakat det att bli mycket konkurrenskraftigt prissatta. Som ett naturligt material, inte två plattor av granit är samma, så det ger dig ett unikt utseende som kommer att pågå en mycket lång tid.

Granit används på räknare, golv, väggar och duschar. Granit är naturligt antibakteriell, vilket gör det till ett utmärkt material att använda i kök och badrum områden.

Rengöring Granit Ytor

Granit är en mycket tålig sten som är mycket motståndskraftigt mot fläckar och repor. Det är också mindre absorberande än andra fasta ytor.

Med detta sagt, kan fläckar hända. Spill ska torkas upp så snart som möjligt, precis som med någon annan yta. Granit bör också tätas för att skydda ytan och hålla det ser bra längre.

För allmänna rengöringsändamål, kan en mikrofiberduk användas för att damm ytor. För daglig rengöring, är allt du behöver göra torka dem med vatten.

För varje vecka rengöringar, använd ett pH-neutralt rengöringsmedel. Du kan också använda milt tvål och varmt vatten.

Fyll botten av diskhon med varmt vatten.
Tillsätt lite skvätt diskmedel till rinnande vatten, ca 1/8 av en tesked.
Blöt din disktrasa och torka av ytor. Om det ser ut som du har använt för mycket tvål (du kanske märker alltför lödder medan torka och tillbaka), få ​​en ren trasa och våt med kallt vatten och torka av ytan igen.
Torka med en mikrofiberduk för att undvika ränder.
Ta bort gamla kaffe och te fläckar från Granit

Följ stegen som anges ovan under ”Att göra en grötomslag för undanröjande av kaffe och tefläckar från Marble” avsnittet.

Ta bort mat fläckar från Granit Kaklade ytor

Blanda 2 msk mjöl med diskmedel. Justera efter behov, men det bör vara en tjock pasta.
Gnugga till maten fläcken och låt stå över natten.
Tvätta bort med vatten nästa morgon.
Slate Kakel
Skiffer är ett finkornigt rock som har repetitiva skiktning, kallad foliation hela berget. Dessa skikt kan vara mycket tunn eller mycket tjock. Skiffer sammansättning består av kvarts, fältspat, muskovit, illit, grafit, och andra mineraler.

Slate har en fjällig utseende, men det är tufft och tåligt. Det används både i och utanför hemmet. Vissa skiffer är något grov, vilket ger det en halkfri yta. Slate kommer i en mängd olika färger, såsom blått-grå, grön, brun, orange, rött, och mörkgrå eller svart. Det har ofta tjocka ådror av färg går igenom det också. Inga två plattor är exakt likadana, vilket kan skapa en fantastisk mönster på golv, eldstäder, tak, räknare, eller någon annanstans du använder den.

Skiffer plattor är mycket motståndskraftiga mot fläckar, repor och blekning. Liksom andra naturliga stenar, bör skiffer tätas regelbundet och kräver lite underhåll om vårdas på rätt sätt.

Mina föräldrar har en skiffer eldstad i de blågröna grova stenar. Det ser bra ut i deras land stil hem. Det är mycket tålig, har hållit snygg åratal (genom alla barn och barnbarn) och är lätt att rengöra.

Rengöring Slate Kakel

Som med de andra rengöringsmetoder som vi har gått över så långt, skiffer kräver endast regelbunden sopning, mopp, eller torka av med vanligt vatten. Torkning med en mjuk trasa efteråt hjälper till att förhindra vattenfläckar. Återigen är en sten renare med ett neutralt pH ett annat alternativ för rengöring av skiffer.

Regelbunden rengöring av skiffer

Om du inte har ett pH-neutral rengöringslösning och vill använda något mer än vatten, blanda några droppar mild diskmedel med 2 koppar vatten. Torr när du är klar rengöring.

Du kan också fylla botten av en diskbänk med vatten och tillsätt lite av diskmedel.

Grundläggande Fläckborttagning

Blanda lika delar 3% väteperoxid och vatten. Spraya på fläcken och skrubba med en mjuk borste skurborste. Skölj med rent vatten och torka.

Beroende på fläcken, kan du låta lösningen sitta i några minuter, sedan spraya lite mer på fläcken och skrubba med borsten.

Test i en diskret plats först. Eftersom väteperoxid kan vända sig till vatten när den utsätts för ljus, är det bäst att bara blanda vad du behöver i samband med rengöring. Undvika att få detta på injekteringsbruk, eftersom det kan orsaka missfärgning.

Ta bort olja från en skiffergolv

Använd pappershanddukar för att absorbera så mycket av oljan som möjligt.
Täck återstående fläcken med en generös mängd kattsand. Se till att placera kattsand lite utanför fläck kanter för att säkerställa korrekt täckning.
Låt kattsand sitta på fläcken för en stund för att absorbera några vätskor. Kontrollera var 15 minuter upp till en timme och tillsätt lite mer kattsand
Sopa bort kattsand eller dammsug upp med en butik vac.
Skölj med rent vatten för att avlägsna eventuella kvarvarande skräp och låt torka. Om det behövs, använd mild diskmedel, vatten och en skurborste för att rengöra området. Skölj och torka när du är klar.

Ta bort Ljus Repor från Slate

Ibland kan du få lite ljus skrapa på ytan av skiffer plattor, särskilt i områden med hög trafik. Ärligt talat, jag tror att det läggs till karaktären av stenens yta, som redan är oregelbunden och något ojämn.

Repor egentligen inte komma ut ur skiffer. Om du skulle använda något, skulle det bara maskera scratch. Vissa webbplatser nämna användningen av slip; emellertid, som skulle kunna förstöra ytan.

Jag har också sett en del människor som hänvisar till användning av gnugga föreningar, olja, Rain-X, etc. Dessa kan dölja utseendet på scratch, men de kan missfärga stenen också.

Om du är död inställt på att ta bort repor från skiffer, ring tillverkaren av kakel, eller butiken där du köpte dem. De kommer att ha den bästa lösningen för just dina plattor.

När köper skiffer plattor ihåg att vissa inte bör användas på golv. Se till att du berättar leverantören så att de kan få dig bästa möjliga kakel typ för när de används.

travertin kakel
Travertin är en kalkhaltig sten och liknar en marmor och kalksten sammansättning. Travertin varierar i hårdhet, densitet och porositet. Denna sten kan repas, eftersom det är mjukare än marmor och tillnärmelsevis hårdheten av granit.

Som med andra naturliga stenar, är en travertin kakel unik-no två är exakt densamma. Var och en har sin egen karaktäristiska utseende, beroende på placeringen av stenen och de mineralämnen som ingår.

Travertin kakel har en mängd olika utföranden och storlekar, och layouten av de mönster kan vara helt fantastisk.

Om travertin är polerad, är det nästan fläcken bevis och vanligtvis inte behöver tätas. Om travertin är finslipade eller tumlas, dock bör du försegla den för att skydda mot fläckar som inte kan komma ut på annat sätt.

Det är viktigt att veta att tätningen kommer inte att hindra etsning eller fläckar (försegling är inte skottsäkra). På grund av detta många företag kommer att säga att travertin är inte den bästa stenen för kök och badrum räknare. Om du använder travertin för diskar, se till att placera dina artiklar på en dekorativ spegel eller bricka i badrummet och glasunderlägg på köksbänkarna för att undvika glasringar från etsning stenen.

Rengöring Travertin Ytor

Rengöring travertin med en svamp eller mjuk trasa och varmt vatten är i allmänhet allt som behövs på en daglig basis. Damm skura golv med en torr, ren, icke-behandlade mopp rekommenderas för regelbunden användning. Om något mer behövs blanda:

1 liter varmt vatten
1 msk Murphys Olje- Soap
Fukta moppen att rengöra golven. Torka när du är klar. Utspädning av en liten mängd Murphys tvål i vatten gör den lämplig för rengöring av sten. Denna lösning tar bort smuts och lämnar en fin glans bakom.

Ta bort smuts, sot och tvålskum från travertin

Följ instruktionerna som anges under ”marmor plattor” ovan.

Avlägsnande Oljebaserade Stains

En oljebaserad bets kan bestå av mjölk, makeup, matolja, fett, etc. Oljebaserade fläckar kan mörkna färgen på stenen. Att dra ut fläcken, blanda ihop:

Bakpulver
Vatten
Göra en tjock pasta och täcka fläcken ca 1/4-tums tjock. Täck med en bit plastfolie och låt sitta i 24 till 48 timmar. Avslöja och lyft grötomslag från ytan med en plastspatel. Rengör området noggrant med vatten och torka.

Denna process kan behöva upprepas. Denna process för att avlägsna oljebaserade fläckar kan även användas på marmor och granit plattor.

Ta bort Organiska Stains

Organiska fläckar-såsom te, kaffe och frukt fläckar-kan rengöras som beskrivs under ”Att göra en grötomslag för undanröjande av kaffe och tefläckar från Marble” ovan.

 • Rutinunderhåll och skydd av natursten Tile Ytor
 • En regelbunden rengöring är det bästa sättet att behålla din kaklade ytor.
 • Generellt allt som behövs är en daglig rengöring med vatten.
 • Sopa eller vakuum (utan visp bar) innan rengöring.
 • Använd inte slipande rengöringsmedel.
 • Använd inte en hård borste när skrubbning eller rengöring. Använd en trasa, svamp eller mjuk mopp.
 • Skölj alltid efter rengöring med rent vatten för att avlägsna eventuella rester från rengöringslösning för att förhindra uppbyggnad.
 • Rena spill omedelbart. Blot spill med absorberande material. Torka inte, eftersom detta kommer att sprida utsläppet.
 • Skydda golv med hjälp av filtdynor på botten av möbler benen.
 • Använd golvmattor och mattor för att skydda golvet från smuts och sot.
 • Använd glasunderlägg på räknare för att skydda ytan från vattenringar orsakade av glasögon svettning.
 • Placera inte heta kastruller och stekpannor direkt på ytan av natursten plattor.
  Om du har naturliga bänkskivor sten, bör de återförslutas regelbundet för att förhindra missfärgning.
 • Använd inte sura produkter på naturstensytor, eftersom de kan orsaka permanenta skador på ytan.

Vi har gått över några av de mer populära natursten val och mest frågade om rengöringsmetoder. Jag hoppas att vi har kunnat ge dig några bra alternativ för dagliga rengöring och fläckborttagning.