Är ansiktsträning hudföryngrande?

Jag skulle vilja svara både ja och nej på den frågan. Det finns inget vetenskapligt forskning bakom detta påstående. Till exempel att ansiktsyoga eller annan ansiktsträning ska få huden att se yngre ut. Med det menar jag att självklart är det bra att träna alla muskler inklusive musklerna i ansiktet men genom att grimasera så töjer man ut huden och kan få motsatt effekt och i stället ge rynkor. Jag menar absolut inte att dra all ansiktsträning över en kam. Funkar ansiktsträning för dig så är det toppen. Jag själv tror och har prövat forskningen som visar att elektrisk stimulering kan förbättra hudens fasthet. Den här elektriska stimuleringen tränar musklerna utan att töja ut hudens elasticitet. Exempel på maskiner som jag själv använder och som man kan använda själv hemma är

Galvanic Spa

Facemaster

Tua tre’nd

 

Ge fransarna ett lyft

Att permanenta fransarna ( fransuppböjning) är väldigt populärt till sommaren, även att färga fransarna efteråt. Mascaran kan ta semester, helt perfekt!

Hur det går till.

1 Man väljer spole utifrån vad kunden önskar för resultat. Det finns i olika storlekar beroende på hur korta/långa fransar man har.

2 Spolen limmas fast på ögonlocket längs med fransarna, sen limmar man fransarna upp på spolen.

3 Man penslar på permanet vätska i ca 10 minuter, sen fixerings vätska i ca 10 minuter.

4 Sedan tar man försiktigt bort limmet från fransarna. Nu kan man färga fransarna.

Ögonfransuppböjning 360 kronor . Det håller i ca 6-8 veckor.

Ögonfransfärg 160 kronor. Det håller i ca 4-6 veckor.

 

FRansar1 fraaansar

 

Hair touch up

Nu har jag testat ännu en produkt som täcker gråa hår/ utväxt som fungerar utmärkt. Det är så bra när det kommer fler produkter som täcker gråa hår samt utväxt så man inte behöver färga håret stup i kvarten. Den här produktern heter Hair toch up från L´OREAL . Jag använder mig av färgen brown.

Applicera genom att spraya på det oönskade gråa håret/utväxten. Rufsa sedan igenom håret med fingrarna för ett naturligt resultat.

Den går och köpa för 169:- på Lyko här

Spraya på torrt hår.

Täcker utväxt direkt.

Det torkar omedelbart.

Färgar inte av sig.

Skaka flaskan inann användning.

Finns i 4 nyanser Black, brown, light brown och dark blonde.

hair touch up

Anne Von Porat

Efter mycket tid och energi så känns det så roligt och skönt att boken äntligen är ute. Nu har min vännina Anne Von Porat skrivit om  min bok på sin blogg Veckomagasinet, om du vill läsa hela inlägget finns det HÄR.

Skärmavbild 2016-05-11 kl. 14.05.54

Fina Lena Läppar

Lider du av torra nariga läppar? Eftersom läpparna inte har några talgkörtlar blir det lätt att dom blir torra, speciellt den här årstiden. Jag har provat olika läppbalsam och jag tycker att Satin lips från Mary Kay är super. Det är en läppmask som exfolierar läpparna, det är alltså som en peeling, det tar bort det nariga. Sen applicerar man läppbalsam som gör dina läppar silkeslena, återfuktar i minst 6 timmar.

Elisabeth Arden har också en underbar läppbalsam Eight hour crème. Den smakar dock inget gott.

Vill man ha en lite billigare variant så har Forever en lips som är hur bra som helst.Elizabeth arden mary-kay-satin-lips-set-z1 aloe vera

Bromsa åldrandet

bok omslagNu ÄNTLIGEN är min bok ute på marknaden. Klicka på länken SHOP i högra hörnet, eller klicka HÄR för att köpa min bok.

 

”Vill du förebygga åldrandet utan att behöva ta till kirurgiska ingrepp eller olika quickfix-metoder?

Vill du föryngra din hud på längre sikt? Då är den här boken något för dig. Den här boken ger dig kunskap om hur du på bästa sätt kan vårda din hälsa på både insidan och utsidan.

Boken ger dig information om åldrandets process och hur du kan bromsa åldrandet med tips, råd och behandlingar. Janet Sandberg har stor erfarenhet av hudvård. Nu delar hon med sig till oss.”

 

Mary Kays Indulge Soothing Eye Gel

Här är världens härligaste ögonmask som piggar upp trötta ögon på bara några minuter. Den är både lugnade,svalkande och väldigt fuktgivande. Den minskar även svullnaden under ögonen effektivt. Masken innehåller vårdande extrakt från växtriket som ökar hudens elasticitet med bland annat grönt te och gurka.

Antingen applicerar du ett tunt lager under ögonen och låter det sitta kvar som en ögonkräm. Eller applicerar du den som en ögonmask under ögonen och låter det sitta ca 10-15 minuter. Du kan även lägga den över din make-up om det skulle behövas under dagen.

mary-kay-indulge-soothing-eye-gel-z1

 

Mary Kays Microdermabrasion Set

För att få en fantastisk lyster rekommenderar jag ett eget microdermabrasion set hemma / om man inte vill gå till en salong/klinik för att göra microdermabrasion behandling så finns det flera produkter på marknaden som du kan göra själv. Den jag har fastnat för är Mary Kays microdermabrasion set som är i två steg.

Steg 1:  De exfolierande aluminumkristallerna är en effektiv exfoliering som rengör dina porer på djupet och som avlägsnar döda hudceller  skonsamt. Detta i sin tur  ökar cirkulationen och huden blir syresatt.

Steg 2:  Är ett serum full med näring som vitaminer och antioxidanter som skyddar huden. Serumet lugnar och balanserar huden och huden blir superlen och fräsch.

Jag gör den här behandlingen 2 till 3 gånger i veckan på både ansiktet,hals och dekolletage och är super nöjd med Mary Kays microdermabrasion set.

 

mary-kay-timewise-microdermabrasion-set-z1

Microneedling

Jag använder Powerlites microneedling system, som är en roller med 540 nålar som gör 500 ooo microkanaler på 10 minuter och ger en mycket effektiv och snabb behandling. Rollern är utrustad med väldigt tunna,fina diamantformade nålar vilket gör behandlingen skonsam och i stort sett utan konvalescens. Nålarna är helt i kirurgiskt stål. Behandlingen stimulerar tillväxt av nytt kollagen och elastin, vilket ger huden jämnare och yngre utseende.

Studier visar att man med microneedling penetrerar upp till 90 % av de aktiva substanserna ( jämfört med 0,3% utan microneedling) Passar alla hudtyper och kan göras året om. För en hudföryngring så gör man en kur och det är individuellt hur många behandlingar som behövs men i genomsnitt behövs det 3-6 behandlingar.

Fler behandlingsmöjligheter är solskadad hud,ärr, bristningar och även håravfall. Den här behandlingen är en av mina favoriter men jag tycker det blir bättre resultat när man gör ipl behandling några dagar innan. Huden blir fastare, med mindre rynkor och porer. Du blir ett yngre du.

 

Micro_Needling-620x413

Tru face line corrector

Jag har provat så många ögonkrämer som inte håller vad dom lovar. Och dyrare behöver inte alltid vara bättre heller har jag märkt. Jag älskar tru face line corrector från Nu Skin, den utför inte magi men den fungerar super för mig och jag kan varmt rekommenderar den.

Varje morgon när jag använder min ögonkräm tur face line corrector så tar jag hjälp av Nu Skins Galvanic spa maskin som hjälper till att ”slussa” ner produkten ännu djupare i huden. Det går lika bra att endast använda ögonkrämen utan maskinen.

Tru face line corrector innehåller en prokollagen- peptid som skickar åldersbromsande signaler till kollagen producerande celler som i sin tur hjälper till att minska fina linjer kring ögonen,munnen och pannan. Kollagenstrukturen stärker huden och vrider klockan tillbaka vad gäller åldrande hud och ger den ett ungdomligare utseende.

tru face