Zendayas vinterrock är långt för snygg för skiktkontroll

Få dig en kappa som kan göra båda. Det är den mantra som antogs av några av de mest välklädda kändisarna under de senaste årstiderna, eftersom mer har börjat gå ut i uttalande lager som är för eleganta att avta en gång inomhus. Tillbaka i oktober försökte Bella Hadid på knäbete, patentläderstopp och slog upp en modefest i New York. Ur utseendet hade hon inte mycket annat under – eftersom när din jacka säger allt, varför stör?

holding-zendaya

Det är en överraskande enkel stylingstrategi som först tog form på banan. För hösten 2017 skickade Balenciagas Demna Gvasalia ut över stora grävdar som nästan slog in modellerna. Stilen visade sig på Kim Kardashian West, som prydde konstruktörens främre rad i en av de samma kapporna som användes som en klänning. Nu är det senaste för att göra fallet för en-och-skivad layering Zendaya. När skådespelerskan lämnade sitt hotell ikväll i London bältrade hon i en vintervit jacka som lätt kunde fungera som en fristående bit.

Bältet var viktigt: inte bara markerade den minsta delen av hennes midja, det lånade ensemblet en sammansatt känsla som annars skulle ha varit svårt att uppnå med ytterkläderna ensamma. Den dramatiska skjortans krage och passform-och-flagskjolen skapade en timglas effekt som är sällsynt för tunga topplager – ingen anpassning behövs. Läder knähöga stövlar matchade sitt bälte och kompletterade också coatens militära detaljer. Här hoppas hon marscherar strax före kappkontrollen och in på natten.