Vad finns i Soo Joo Parks väska? Och Stella Tennant? Och Susie Lau? Ta reda på Chanels nya podcastserie

Vad är bättre än en inbjudan till Coco Chanels Rue Cambon lägenhet? En inbjudan att prata med Amanda Harlech-Karl Lagerfels ”yttre par ögon” – om Chanel handväskor inuti Cocos lägenhet. Harlech pratade med modellen Stella Tennant (en gammal vän), Anne Berest, medförfattare av hur man är parisisk, var du än, och Webster-ägaren Laure Hériard Dubreuil och sju andra supersnygga kvinnor under Paris Fashion Week; nu släpper Chanel de intima konversationerna som en serie podcasts, 3.55 Handbag Stories, på Apple Music.

3.55-serien tar sitt namn för Cocos ikoniska 2,55-väska. Chanels karriär är quiltad med innovationer – hon är delvis, om inte helt, ansvarig för början av 1900-talets vision om en (ny) mobil kvinna. Men remmarna på 2,55, inspirerade av funktionaliteten hos soldaterna, ligger nära toppen av listan över hennes barnbarn. Fram till 1929, när hon introducerade prototypen (den fick sin officiella titel i februari 1955), bar kvinnorna sina handväskor i sina händer. 2018s självabsorberade texter är skyldiga till designern en tacksamhetskuld.

Den 2,55 var inte bara en praktisk förbättring, det medförde också ett psykologiskt skift. Strax på axeln blev 2,55 allt viktigare, inte bara som ett bekvämt verktyg, utan som en identitetsmarkör. Det är det som Harlech försöker få på i dessa intervjuer. ”För mig var det en upptäcktsprocess,” berättade hon för Vogue. ”Vad du sätter i det. Vad det representerar. Oavsett om det är något som avslutar din outfit, eller det är en utgångspunkt. Dess symboliska mening för bäraren. Du bär någon del, om du vill, av din skyddsmiljö med dig. ”