Tjäna pengar med din blogg

tjäna pengar med bloggI den här artikeln går vi igenom hur du kan tjäna pengar med din blogg, vilka affiliateprogram som är bäst, vad som är viktigt att tänka på och vilka misstag du bör undvika samt vilka fördelar du har med att äga en blogg hos pro24.se om du vill tjäna pengar med din blogg.

Olika sätt att tjäna pengar med bloggen

Det mest vanligaste och enligt oss det bästa sättet att tjäna pengar med en blogg idag är att gå med i ett affiliatenätverk som har produkter som passar ens blogg och lägga upp dessa på sin egen blogg mot en procentuell provision. Andra sätt att tjäna pengar med sin blogg är att sälja något via bloggen som tex en ebok, att sälja annonsplats eller länkplats till andra bloggare och att bygga upp en sjysst blogg och sedan sälja den.

Tjäna pengar som affiliate bloggare

Att tjäna pengar som affiliate bloggare är enligt oss den bästa metoden eftersom det går att tjäna mest pengar med denna metod och eftersom det kan bli en passiv inkomst i väldigt många år. Att lyckas med detta kräver en sjysst blogg med bra positioner i Google på rätt nyckelord och rätt samarbetspartners. Du bör välja samarbetspartners som erbjuder produkter inom din nisch och dom som även är bäst i branschen. Tex om du skapar en sida som handlar om lån bör du hitta företag som lånar ut pengar.

Tjäna pengar med blogg genom att sälja

Via din egen blogg kan du även tjäna pengar genom att sälja olika tjänster och varor. Du kan tex sälja bloggdesign, digitala eböcker, kurser av något slag eller till och med göra reklam för dina tjänster som tex att du kan skapa logotyper, banners, facebook likes eller i princip vad som helst. Här gäller det att ha en shysst produkt eller tjänst som folk behöver och gärna vill köpa av dig så bloggen måste se snygg och professionell ut och din produkt/tjänst bör vara av hög kvalité om du ska tjäna pengar på det här regelbundet.

Sälj annonsplats/länkplats på bloggen & tjäna pengar

Många affiliate bloggare idag köper gärna annonsplats eller länkplats på andra hemsidor och bloggar för att själva få bättre positioner i Google snabbare, enklare och utan att behöva länka tillbaka. Detta har lett till att länkförsäljning och annonsförsäljning har blivit en enorm marknad och många livnär sig på att bara bygga upp bloggar där dom sedan säljer annonser eller länkplats på till andra. Här krävs det att man har en eller flera bloggar fokuserade på en nisch och att sidorna har ett värde som ofta mäts i pagerank.

Bygg upp en blogg & sälj den

Det här låter kanske lite knasigt men även det här har blivit en stor marknad, att sälja kompletta bloggar eller hemsidor eftersom affiliate bloggare i jakten på nya inlänkar gärna köper en komplett blogg för en liten extra slant och kan då placera hur många länkar dom vill där så länge dom vill. Därför är det fullt möjligt att tex skapa en blogg här på pro24.se eller någon annan stans, fylla den med sjysst information, skaffa lite länkar och se till att sidan får ett värde för att sedan sälja den för någon tusenlapp. Här krävs det att man är duktig på att skapa snygga bloggar, med sjysst information och ett pagerank värde.Desto högre värdet bloggen har desto mer kan man få betalt för den.

Fördelar med att äga en pro24.se blogg

Oavsett hur du tänker tjäna pengar med din blogg är det en stor fördel att äga en pro24.se blogg. Om du är affiliate bloggare så har pro24.se dom allra bästa seo verktygen för att du ska lyckas, du får en hel del gratis inlänkar, din blogg har inga annonser så vinsten är din till 100%. Om du ska sälja bloggar är det både simpelt och gratis att skapa en proffsig blogg som dessutom har lättare för att få ett högre pagerank värde. Ska du sälja annonsplats är det exakt samma sak, simpelt och gratis att skapa värdefulla bloggar där du kan sälja annonsplats på.