Upplev Stockholm

stockholm

Ska du till Stockholm och besöka Gröna Lund, Vasamuseet och Moderna Museet? Kanske toppa med ett besök på Grönan på kvällen? I så fall gör du som ungefär en miljon andra besökare till huvudstaden varje år. Det är nämligen de vanligaste sevärdheterna i huvudstaden. Men Stockholm har så mycket mer att bjuda på.

Mitt mål med denna sida är att presentera Stockholm ur mitt perspektiv. En mer personlig vinkel än vad turistförmedlingen ger , ett inte lika säljande perspektiv som hotellen ger.

Följ med på en rundvandring i Gamla Stan, bo på ett skepp eller i ett flygplan, hoppa fallskärm och njut av vikingamat. Stockholm har så mycket att bjuda på och jag bjuder dig på det – fast i skriftlig form.

Hotell – Vill du bo lyxigt eller med andra i en stor sovsal? Jag har testat på bägge och kan säga att det har en charm bägge alternativen. Kommer att recensera de hotell vi bott på och även skriva om hotell jag gärna vill bo  på – men där plånboken sätter stopp. Bland vandrarhem har jag valt att enbart ha fokus på STF Vandrarhem runt om i Stockholm eftersom dessa överlag har högst kvalité och även följer liknande riktlinjer.

Upplevelser – Hoppa fallskärm, gå stadsvandring eller prova choklad? Stockholm myllrar av spännande upplevelser. Även den som bott här hela sitt liv kan hitta upplevelser som man aldrig för har hört talas om.  Någon actionhjälte är jag inte så några sådana saker kommer jag inte att recensera. Men jag har åkt helikopter och kommer snart att testa att baka polkagrisar i Gamla Stan. Nått ska nog passa. Sen tar jag in gästbloggare som får säga sitt.

Nöjen – Festivaler, Konserter och idrottsevenemang. Ja, nog är det i Stockholm man hittar dem. De större evenemangen skrivs det om i media dagligen. Men de mindre då? Den lokala jazzfestivalen, den lilla pokerturningen osv. Jag kommer lyfta fram pärlorna.

Välkommen in – Välkommen hit.

stockholm